CAMINO ARAGONÉS – DAG 4

Start BySanta Cilia til Artieda
Dato13. april 2012
Vejr+8C – 10C småregn / vind
Højdemeter op265 m
Højdemeter ned365 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt101 km
Nu har vi de høje sneklædte bjerge i ryggen. Vi gå nu direkte vest gennem mark efter mark, hvor der er gang i forårssåningen. Vestenvinden gå gennem marv og ben. Men det er dog tørt. Vi har tilbagelagt 25 km. Vi er i Artieda og et lidt ældre albergue. De samme 6 andre pilgrimme er nu også kommet frem hertil.

Pilgrimmene på caminoen


Jeg synes I skal have et kort indlæg om de pilgrimstyper vi nu møder på Caminoen. Der er mange typer. Den hurtige med 3 kg oppakning og 40 km om dagen. Der er den spartanske der selv laver mad 3 gange om dagen. Der er den langsomme som tager det med ro og har god tid. Det er så, os der tager caminoen i et rimeligt tempo og skal se og opdage, tage billeder af forskellige interessante ting. Der er mange udlændinge fra alle verdenshjørner. Autralien, New Zealand, Poutugal, Polen, England, Sverige, Tyskland, Østrig, Frankrig og selvfølgelig Spanien. Mange fra Spanien. Der tales en blanding af engelsk, tysk, fransk og spansk. Og selvfølgelig tegn og fingersprog. Vi lever jo tæt sammen som jeg har skrevet om tidligere. Men alle har rum for at hjælpe og dele tid med hinanden. Nogen går så hurtigere end andre og når man hilser på andre pilgrimme er hilsenen altid-  Buen Camino - som frit oversat er: God vej - og er I tvivl om en anden pilgrim har problemer, så spørger man om man kan hjælpe vedkommende. Ingen er alene og man er fælles om en ting; at vandre til Sankt Jacobs grav i Santiago.

Skriv et svar