VIA DI FRANCESCO – HVILEDAG ASSISI

Start byAssisi til Assisi
Dato6. juni 2017
Vejr+20C overskyet / regn
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt249 km
ASSISI

Basilica di Santa Chiara i den østlige del af byen er dedikeret til Santa Chiara, der stiftede pendanten til franciskanerordenen for munke – nemlig clarisserordenen for nonner i 1212. Kirken er fra 1265 og Santa Chiara er begravet i kirkens krypt i en glaskiste. Piazza del Comune ligger centralt i byen. Her kan man spise på caféerne. I den vestlige del af pladsen er turistkontoret beliggende. På den sydlige del af pladsen ligger Palazzo Comunale, byens rådhus. Lige over for ligger Tempio di Minerva med sine 6 søjler. Lige bag ved ligger kirken Chiesa di Santa Maria sopra Minerva. I den østlige del af pladsen ligger en ganske fin fontæne. Cattedrale di San Ruffino er byens katedral fra 1200-tallet. Kirken er specielt kendt for at det var her at både Frans af Assisi og Santa Chiara blev helgenkåret.

DAGENS VANDRING

I dag er det hviledag, så det bliver kun til byvandring og sightseeing i Assisi. Og der er også nok at gå på opdagelse i.
Efter en god nats søvn stod jeg op til et dejligt morgenbord. Derefter tog jeg en vandring rundt i Assisi og en vandring ned til Basilica di San Francesco. Jeg besøgte både krypten og kirken. I kirken var der messe, som var særdeles besøgt. I krypten, hvor Frans' grav er placeret, var der mange personer, der viste ham sin respekt ved at sætte lys ved hans gravmæle.
På vandringen i byen besøgte jeg også byens katedral indviet til San Rufino og den tidligere katedral indviet til Santa Maria Maggiore. Videre besøgte jeg også Basilica di Santa Chiara, Claras gravkirke. I kirken opbevares en række relikvier knyttet til Clara.

DAGENS OPLEVELSER

Basilica di San Francesco ligger meget tydeligt på bakketoppen, når du nærmer dig byen. Kirken er dedikeret til byens verdensberømte bysbarn, Frans af Assisi. Han dannede Franciskaner-munkeordenen i 1210 – også kendt som Gråbrødrene. Rent faktisk er der 2 kirker her. Frans ligger begravet i krypten i den nedre del af kirken. Gå op af trapperne for at komme op i den øvre del af kirken. Fra pladsen uden for kirken er der den smukkeste udsigt over området. Husk også at se den utrolig smukke “Piazza Inferiore di San Francesco med sine 2 rækker af arkader.
Assisi er en speciel by med masser af kirker. Efter Vatikanet og Peterskirken nede i Rom er denne lille by i Umbrien et af de mest søgte rejsemål blandt pilgrimme verden over.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

I forbindelse med indsættelsen som pave valgte den nuværende Pave Frans navnet Frans efter Frans af Assisi, da han er stærkt inspireret af ham.
Ved ankomsten til Assisi i går gik jeg på pilgrimskontoret i basilicaen og fik udstedt mit certifikat på at jeg har vandret til Assisi og besøgt Frans' grav.
Den norske dame på pilgrimskontoret oplyste mig om, at der i løbet af året der har været ca. 12.000 pilgrimme vandret til Assisi.

Skriv et svar