SAINT JAMES WAY – HENREJSEDAG

Start ByKøbenhavn – Southampton
Dato16. juni 2023
Vejr+14C – +25C sol/sol
Højdemeter op0 m
Højdemeter ned0 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag3 km
Afstand tilbagelagt i alt3 km

Herfra starter jeg i morgen med at vandre de næste 5 dage frem til Reading Abbey og Saint James Church i Reading. Jeg fløj kl. 14 med Norwegian fra Københavns Lufthavn til Gatwick. Vel ankommet til tiden kunne nå toget kl. 16 lokal tid til Southampton. En rejse på omkring 2 1/2 time. Fra stationen i Southampton og til mit overnatningssted, der et værelse ovenpå en pub og portugisisk restaurant er der 3 km, da det faktisk er i den modsatte ende af byen, når jeg skal vandre i morgen. På vejen kom jeg forbi St. Miachels Church, som er udgangspunktet for min pilgrimsvandring fra i morgen. Sædvanligvis vandrede pilgrimmene i middelalderen fra Wales og det vestlige England over Reading Abbey til Southampton og tog den farlige rejse med båd til enten til A’Curuña eller Ferrol på nordkysten af Galicien, for at vandre de ca. 100 km til Santiago de Compostela og der ære Sankt Jacob i katedralen. Nogen tog endog skib til Normandiet og besøget Mount Saint Michele og vandrede derfra over Pyrenæerne ved Saint Jean Pied de Port en vandring på omkring 1.500 km til Santiago de Compostela. Den morderne pilgrim er jo noget bedre stillet og kan uden de store fare begive sig ud på pilgrimsvejen og overnatte enten på gode herberger, B&B, hoteller o. lign. Den moderne pilgrim kan endog spise portugisisk aftensmåltid i England og nyde god vin og dejlige overnatningssteder. Så til aftensmad bestilte jeg stegt andelår med ris i safran og en tomatsalat med løg. Det dejlig veltilberedt og en dejlig ret. Så nu er jeg ved at være miden til at gå til ro efter en lang dags rejse og hvile mig til morgendagens vandring til Winchester. Jeg overnatter på Starboard Stays, der er en mellemting mellem B&B og hotel, idet værten af værelset betaler for morgenmad i restauranten i stuetagen. Jeg betalte for ophold og morgenmad £ 107.

Skriv et svar