CHEMIN DE SAINT JACQUES I HVILEDAG

Start byCahors til Cahors
Dato25. april 2018
Vejr+15C – +20C overskyet
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt345 km
Bedst som jeg nu på grund af varmen havde besluttet at stoppe vandringen for denne gang, slår vejret om til at bliver overskyet og 15-20C, Men beslutningen er taget. I morgen tager jeg hjem. Så det bliver en hviledag i Cahors i dag. Det er skønt at sove længe og i hjemmesko gå en etage ned og indtage et godt morgenmåltid. Jeg skal en tur rundt i Cahors. En tur ned i den gamle bydel ved katedralen og slentre op og ned af hovedgaden, ud til Lot og vandre over nogle broer etc. Besøge markedet i Cahors med lokale grøntager, frugt m.v.. Og i øvrigt se hvad byen ellers gemme på. Den er jo ikke så stor. Også skal jeg have købt togbillet til Toulous, når jeg skal med toget i morgen.
Cahors vartegn er blevet middelalderborgen - Pont Valentre fra 1300 tallet - der går over Lot og er pilgrimsvejen ud af byen mod sydvest. Jeg vandre ned i den gamle bydel ved katedralen - Cathédrale Saint-Étienne de Cahors - der er bygget i 1100 tallet i gotisk stil. Gik en tur rundt i katedralen, der er sammenbygget med et kloster, med en smuk klostergård.
Katedralen er på grund af byggestien mørk, men har en meget flot udsmykket kuppel. Ud over katedralen er et gammel palæ - Tour du palais Duèze à Cahors  fra det 1400 århundrede beliggende i udkanten af den gammel by med udsigt over Lotog midt på gågaden er den store plads - Place F Mitterand - hvor der tilmed en statue af en 1800 tals premieremisteren Leon Gambetta. Ellers er der mange cafeer og restauranter på gå gaden.
Det hotel jeg overnatter på ligger næsten overfor stationen i Cahors. Da der jo er jernbanestrejke, var jeg på stationen for at købe togbillet til afrejsen mod Toulouse i morgen. Ingen problemer i morgen og jeg har også booket fly med Brüssel Air fra Toulouse via Bruxelles til København i morgen over middag. Til frokost besøgte jeg en af cafeerne på hovedgaden og fik en let anretning med salt. Aftensmaden købte jeg på en kebabbar, hvor der var udeservering. Det var nødvendigt at have fleecetrøje på her til aften, når man sidder ud. Der er mange mennesker på gaden og livlig trafik.

Skriv et svar