VIA FRANCIGENA II – HENREJSEDAG

Start byKøbenhavn til Milano til Piacenza
Dato1. maj 2016
Vejr+16C regn
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag4 km
Afstand tilbagelagt i alt4 km
Jeg har nu gennemført anden del af min pilgrimsfærd til Rom. Den er gennemført fra 1. maj 2016, hvor jeg vandrede fra Piacenza til Peterskirken i Rom.
En vandring på 668 km gennem Italien.
Jeg vandrede ind i Peterskirken den 27. maj kl. 12.00 på min 70 års fødselsdag.
Min datter Rikke, der bor i South Devon UK mødte mig på Petepladsen, hvor vi sammen siden vandrede ind i Peterskirken gennem Den hellige Dør.
Det blev en stor oplevelse for både Rikke og mig
Men endnu mere overraskende var det, at resten af min familie også var mødt op på Peterspladsen og vinkede mig i møde med Dannebrogsflag. I alt 10 familiemedlemmer var kommet til Rom for at fejre min fødsels dag og min afslutning på min pilgrims vandring.
Jeg fløj med SAS fra København den 1. maj om formiddagen til Milano. Kom til Milano omkring middag og tog bus fra lufthavnen til Hovedbanegården.
Med assistance fra en meget hjælpsom ung mand fik jeg købt billet både til Metroen til katedralen og til toget til Piacenza.
Det kostede mig efter forhandling 8 Euro for hjælpen.
I Milano besøgte jeg Katedralen og fik stempel i mit pilgrimspas.
Ved præsentation af mit pilgrimspas fik jeg adgang uden om besøgskøen til katedralen gennem en særlig bevogtet adgang. Her blev jeg ledt til sakristiet og fik stemplet pilgrims
passet.
Senere på dagen tog jeg tog ca. 1 time til Piacenza for at overnatte i byen. Jeg overnattede på hotel ud til Via Francigena.
Den 2. maj startede jeg pilgrims vandringen derfra og syd på mod Rom.

Duomo Santa Maria Nascente - Milano

Det er en af verdens største kirkebygninger. Den gotiske kirke er på ca. 40.000 m2 og måler ca 160 m i længden og ca. 90 m i bredden. Den indvendige højde er 65 m og med spiret er højden 108 m. Katedralen har 135 spir.
Grundstenen blev lagt i 1386 og byggeriet blev afsluttet 1965.
Katedralen har lagt hus til mange begivenheder bl.a. Napoleons kroning som konge af Italien.

Skriv et svar