DEN DANSKE PILGRIMSRUTE 10. AUGUST

Start ByNyborg – Ullerslev
Dato10. august 2023
Vejr+14 C – +21 C overskyet
Højdemeter opnæsten flad
Højdemeter nednæsten flad
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag26 km
Afstand tilbagelagt i alt92 km

Da der ikke er overnatninger langs pilgrimruten i dag, som passer mig – jeg er ikke til overnatning i shelters, så derfor er jeg vandret 8 km nord for pilgrimruten for at overnatte et par kilometer vest for Ullerslev. Her til morgen tog jeg regional toget fra Slagelse til Nyborg og startede med at købe et smurt rundstykke og en drikke kop kaffe hos bageren på gågaden. For enden af gågaden er ligger Vor Frue Kirke, der et stort og højt lyst kirkerum uden en egentlig altertavle. Kirke blev opført efter ordre fra dr. Magrete 1. Efter en kort vandring gennem Nyborg centrum frem til Marinaen. Herfra vandres ud på Herregårdsruten, der leder en på en god cykelsti og senere markvej langs Holckenhavn Fjord og frem til landsbyen Vindinge med Danmarks 3.dr største sognekirke. Adelen havde åbenbart mange midler i den sene middelalder til at bygge denne store korskirke, der er indviet til Skt. Nicolaj – handelsfolkets skytshelgen. Den er utrolig smuk inden i. Den flotte altertavle er en fløjaltertavle, hvor de 2 af de 3 sider kan lukkes til, så altertavlen er helt tildækket. Herfra vandrede jeg videre på et mix af asfalt-, skov-, markveje og stier frem til Juulskov Herregård, hvor ruten går til højre op langs skoven og igennem den. 3 km før Ellinge vandrede jeg mod nord på en lang lige og god markvej til Skellerup og videre frem til Ullerslev Kirke. Ullerslev kirke var desværre ikke åben, men har sit særlige kendetegn ved at det er en sognekirke med et mindre spir. Fra Ullerslev by vandres de sidste 2,5 km på cykelstien på Odense landevej frem til Klokhøj, hvor jeg skal overnatte. Hvor jeg overnatter er self catering til aftens- og morgenmad, så fra Spar i Ullerslev, måtte jeg bærer min aftens- og morgenmaden.

For overnatning på Klokhøj betalte jeg kr. 479.

Skriv et svar