DEN DANSKE PILGRIMSRUTE 5. AUGUST

Start ByBrøstrup – Slagelse C
Dato5. august 2023
Vejr+16 C – +23 C overskyet/ sol
Højdemeter op57 m
Højdemeter ned70 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag16 km
Afstand tilbagelagt i alt44 km

Pilgrimsruten har det med at slå en 180° bue sådan 5 km syd om Slagelse by, før der skal vandres ind i byen. Vandringen i dag var på sogne veje med sporadisk biltrafik og en masse cyklister. Vejret var først lidt overskyet, men så kom solen. Buen uden om Slagelse by forløber meget op og ned og når det højeste punkt i Slots-Bjergby, hvor kirken er Danmarks højst beliggende. I øvrigt er vandringen ind i Slots Bjergby en nydelse. Landmændene, der har marker ud til vejen, har slået græsset mellem marken og vejen, hvor der er sået blomster og plantet træer. Og byens huse og deres haver er velholdte og velordnede. Den hvidkalkede kirke troner over hele byen. Der skal vandres over motorvejen mod Korsør og derefter kan der først vandres ind mod Slagelse centrum. Lige for centrum ligger Skt. Peders Kirke, derefter Helligåndskirken og i centrum Skt. Mikkels Kirke. Desværre er kirkerne ikke åbne. Skt. Mikkel er fordanskning af Skt. Michael, som er Ærkeenglen Michael. På pladsen neden for kirken er et springvand i form af en statue af Skt. Michael der kæmper med dragen. Skt. Michael er også afbilledet hvor ærkeenglen dræber djævelen. Nu er jeg hjemme igen for overnatning og tager i morgentidlig retur til Slagelse, for der fra at vandre til Korsør.

Skriv et svar