VIA FRANCIGENA I – DAG 10

Start ByOrbe til Lusanne
Dato17. august 2015
Vejr+20C – +22C overskyet
Højdemeter op175 m
Højdemeter ned75 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag34 km
Afstand tilbagelagt i alt237 km
Fantastisk. Baren/cafeen under mit værelse har åben da jeg kl. 7.00 tager elevatoren ned. Morgenmåltidet er ikke noget at skrive hjem om. Med bedre end intet. Der er ikke de mange højdemeter i dagens vandring og godt for det, selvom mine fødder har fået det bedre over natten.
At vandre ud af Orbe er en lidt kedelig oplevelse. De første 6-8 km vandres på en ret befærdet landvej med gang/cykelsti og jernbanelinje. Startende ud gennem et stort erhvervsområde. Så det er naturmæssigt ikke så opløftende.
Det bliver også en dag, hvor det meste vandring er på mere eller mindre befærdede veje. Selv skovvejene kører der biler på. Storbyens nærhed mærkes.
Vejret er godt vandre vejr 20-22C og let overskyet.
Næsten 15 km fra Lausanne vandres ind igen i et meget stort erhvervsområde og langs indfaldsvejen til Lausanne. I erhvervsområderne som er sektoropdelt efter kategori ligger ind i mellem cafeer/restauranter. Så det bliver til en frokost med varmt mad. Igen rævedyrt.
På vej ind til Lausanne beslutter jeg til at købe, brød, tomat, en dåse tun og en enkelt pølse, Kasseapparatet ringer over DKK 100 for de små indkøb. Og dem får jeg så pakket ned i min rygsæk.
Lausanne har 130.000 indbyggere, men har utrolig mange erhverv og kontorer, hvorfor den er meget dynamisk og mangle mennesker på gader, i busser og biler.
Vandringens sidste 6-8 km er på fortov gennem forstæder og ind i bykernen.
Jeg har booket hotelværelse centralt i byen og finder ud af, at det ligger som nabo til Metro og busstation.
Og det er jo ikke dårligt, når jeg også for udleveret et kort, der giver mig fri transport mens jeg er i Lausanne. Men den har jeg sikket betalt for med den pris overnatningen eller overnatningerne koster mig, da jeg bliver en ekstra dag i Lausanne. Der er meget at se og opleve i denne livlige by ned til Lac Leman - Geneve Søen.
Det er et design hotel jeg har booket mig ind på - lidt af en spøjs oplevelse.

Cathedrale de Notre-Dame
Lausanne

Lausanne katedral er opført mellem år 1170 og 1235 og er i dag en protestantisk domkirke.
Katedralen er 99 m lang og det højeste tårn er 80 m.
Katedralen er opført i gotisk byggestil.
Det er den største katedral i Schweiz og har et af de fineste rosenvinduer i Europa.
Uden ophold siden 1400 tallet har der hver nat været en brandvagt i tårnet, der skule varesko indbyggerne, hvis der opstod brand.

Skriv et svar