VIA DI FRANCESCO – HVILEDAG SPOLETO

Start bySpoleto til Spoleto
Dato9. juni 2017
Vejr+30C sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt298 km
SPOLETO

Den gamle renæssance bydel ligger op ad bakkesiden med en betydelig højdeforskel. For at gøre det nemmere for byens indbyggere, er der blev opført og installeret en række over dækkede escalatorer, som kører fra et niveau til det næste og er virkelig godt afmærket. Der er 2 escalatorstationer/linjer, hvor den ene kører helt op til borgen på bakketoppen. Den gamle bydel er kendetegnet ved, at der er man ge gamle smukke bygninger, smalle gader, gyder og pladser. Her er kulturminder og de religiøse steder med bl.a. Cathedral Santa Maria Assunta og nogle flere kirker. På toppen af bakken er borgen - Rocca Albornoziana - der i øvrigt er renoveret og anvendt som offentlig administration og museum. På bagsiden af bakken er en monomental stenbro over dalen til den anden bakkeside.

DAGENS OPLEVELSER

På vej ned fra borgen, kommer man til et niveau i den gamle bydel, hvor katedralen er opført ud til en stor katedralplads. Cathedral Santa Maria Assunta er opført i 1821 i romansk byggestil. Katedrael er udsmykket med en smuk altertavle fra det 1200 århundrede og i øvrigt med religiøse skulpturer.
Kirkerummet er mørkt men med en smuk indgangs portal ud til katedralpladsen.På dagen var der films optagelser på torvet til en eller anden italiensk serie. Det var sjovt at se på, hvor optagelsen skred frem med en mindre kampscene. Videre på vandringen ned mod den nye bydel, vandrede jeg forbi den loka le operabygning og igennem flere små gyder med butikker og restauranter. Jeg spise til frokost en omelet - der nok er den mindste og dyreste jeg har spist.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

Som rekreation var hotellet en perle. En meget lækker morgenmads buffet som var en dejlig start på dagen. Smukke og stille omgivelser både indendørs og en dejlig gård med udeservering. Her kan man rigtig slappe af uden at blive forstyrret. Så det benyttede jeg mig af om eftermiddagen efter at have taget en eftermiddagslur. Senere på aftenen var jeg nede i den nye bydel for at finde en restaurant for at få et fornuftigt aftensmåltid. Tidlig tilbage for at få en god nats søvn.


Skriv et svar