ARMENIEN – PILGRIMSFÆRD – 2017

Der blev for længe siden sagt "er du først begyndt på den første pilgrimsvandring, så slutter du aldrig, du få en evig trang til at fortsætte, lyst til at opdage, lyst til at vide, lyst til at lytte, lyst til at se - og lyst til at fortælle, så hun/han du møder bliver overbevist om, at hun/han også skal tage det første skridt på en første pilgrimsvandring"

Denne pilgrimsfærd er lidt anerledes end en pilgrimsvandring, da den er gennemført i en Nissan X-Trail 4x4 med automatgear.
Grunden til, at pilgrimsfærden ikke er en vandring er den enkelte, at der ikke er tradition for pilgrimsvandring i Armenien
Så færden har også været grundlag for at finde ud af om det kan blive muligt at vandre mellem de enkelte klostre.
Der findes mulighed for at vandre i Armenien også til nogle af de mest kendte af klostrene, men det er 1 dags almindelige vandreture med guid.
Pilgrimsfærden har været planlagt igennem nogen tid sammen med min svenske bekendte, da vi begge er interesserede i kristne kulturminder.
Armenien er jo spækket med ældgamle klostre og kirker og det gjorde det interessant at tage på pilgrimsfæld til verdens ældste kristne land.
Fra nord til syd, fra øst til vest i Armenien, er smukt beliggende klostre og kirker strøet ud i landskabet, i et utrolig smukt landskab.
Derfor foretog vi i sidste halvdel af september 2017 en rundrejse på 1.200 km i Armenien.