VIA FRANCIGENA I – DAG 13

Start BySaint Maurice til Martigny
Dato21. august 2015
Vejr+22C – +25C sol
Højdemeter op50 m
Højdemeter ned20 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag19 km
Afstand tilbagelagt i alt309 km
Et solidt morgenmåltid ved langborde sammen med 20-30 andre gæster i hotellets kan tine. Det var venlig ta-selv-buffet.
Vejret var rigtig flot - sol fra en skyfri himmel 25C til 27 C og med kun 19 km til dagens overnatningsby - Martigny - ville det blive en kort dag og i øvrigt uden nogen nævneværdig højdemeter.
Men uanset godt vejr, få kilometer at vandre og de få højdemeter, så skulle de vise sig, at dagen blev ret udfordrende.
Omkring halvvejs på dagens vandring ved en samling huse - La Balmaz - forløber Via Francigena gennem en skov og lidt op ad bakke, for at passerer et vandløb. Imidlertid er der et opslag vel 500 m før vandløbet om, at broen over er skyllet væk.
Jeg har ikke i sinde at vende om og havde heller ikke nogen opfattelse af en alternativ rute, hvorfor jeg fortsatte. Ganske rigtig der var ingen bro! Selve vandløbets bredde var vel 6-8 m og flodsenge et par meter dyb, men der var højest en strøm på et par meter i bredden og ikke særlig dyb.
Så jeg besluttede at se lidt på forholdene og se om jeg ikke kunne komme tørskoet over.
Jeg havde ikke i sinde at tage strømper og sko af. Nix. Efter at have rodet rundt i vel ½ time lykkedes det efter at have fået bygget en tange af sten ud i strømmen, at komme næsten tørskoet over. Man skal også være vandbygmester, når man er pilgrim.
Så kunne jeg komme videre og det uden yder ligere besvær. Oven på denne opgave, ville det være rart med lidt mad, hvorfor jeg gik ind på en restaurant i den næste by. Her bestilte jeg en salat og en vand med brus. DKK 200 endte regningen på. Her besluttede jeg, at der ikke ville være aftensmad i byen. Den blev indtaget på Hotellet. Af en eller anden mærkelig grund havde jeg booket hotel lidt uden for bykernen, men under aftenens besøg i byens centrum fik jeg fundet hvilken vej jeg skulle vandre ud af byen næste morgen. Og det viste sig, at jeg faktisk kunne skyde en genvej gennem nogle små villaveje. Sådan kan man være heldig.
Martigny er en by på ca. 15.000 indbyggere, som er beliggende i Rhone Dalen og ud til Rhone floden og er samtidig sidste større by inden Italien og inden det for alvor går i højden.

Skriv et svar