CAMINO SANABRÉS – DAG 12

Start byA Castro Dozon til Selleda
Dato20. maj 2015
Vejr+25C – overskyet
Højdemeter op650 m
Højdemeter ned450 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag29 km
Afstand tilbagelagt i alt340 km
I dag slog vejret helt om, det er godt overskyet og blæsende, så for første gang har jeg fleecejakken på.
Vandringen i dag er gennem det galisiske bakkelandskab, så det er en del op og ned hele tiden, vekslende på biveje, markveje, skovstier, stier, rundt om hjørner, langs gårde og gennem små bebyggelser. Typisk galisisk.
Vi vandrede stort set alle ud samtidig. Den første bar havde åbent og ind og få et morgenmåltid.
Senere på dagen blev det også til en frokost, for nu er der ikke så langt mellem barerne og dermed bliver det en lidt anden vandring. Det bliver mere præget af fornøjelse end "rå" vandring.
Det er såmen hårdt nok med de mange højdemeter i løbet af dagen, men det er mere
behageligt fordi du kan holde pauser uden at skulle finde et fornuftigt sted at sidde på en sten, væltet træ eller direkte i grøftekanten, hvis der da er en grøft.
På den anden side, så går det også lidt langsom mere.
Det er såmen hårdt nok med de mange højdemeter i løbet af dagen, men det er mere
behageligt fordi du kan holde pauser uden at skulle finde et fornuftigt sted at sidde på en sten, væltet træ eller direkte i grøftekanten, hvis der da er en grøft.
På den anden side, så går det også lidt langsommere.
Dagens endemål er valgt - det blev Silleda, hvor der er ca. 42 km til Santiago.
Sidst på eftermiddagen vandre jeg sammen med en del af min caminofamilie ind i byen. De vil bo på et privat albergue og jeg vil se om jeg ikke kan finde et hotel/hostal.
På hovedgaden ligger en bar og jeg går ind for at få noget at drikke og spørger til hvor der er et hotel eller hostal. Værtinden oplyser, at hun har værelser til udlejning for 15€ med eget bad og toilet. Det er blot to husnumre længere henne i gaden.
Pænt værelse - rent og nydeligt, som en del af en stor mondæn herskabslejlighed. Jeg antager at jeg faktisk er den eneste overnattende gæst.
Senere går jeg en tur ud i byen og kommer forbi en kirke, hvor der er en begravelse ved dens afslutning. Rustvognen bugner af kæmpe store blomsterudsmykninger og der udover er der yderligere en vogn med samme kæmpe blomsterdekorationer.
Alle i følget er i mørkt tøj. Om det er en kendt person eller blot den måde begravelser er på fik jeg ikke opklaret!
I min værtindes bar fik jeg en god pilgrimsmenu med lokal hvidvin. Der var faktisk hyggeligt i baren og blev hængende ud på aftenen.

Silleda
 
Silleda har 9.200 indbyggere, så det er en pæn stor by. Mest handelsby.
Byen har ikke så meget at byde på af arkitektur. Der er ikke nogen seværdigheder, men er en nydelig provinsby med handelsgader.
Beklager jeg ikke kan beskrive byen meget bedre.

Skriv et svar