DEN DANSKE PRILGRIMSRUTE – FYN SYD 2024

Den Danske Pilgrimsrute strækker sig 985 km over Sjælland, Lolland-Falster, Fyn og Jylland. Har du tid og frihed, kan du vandre hele vejen til Santiago de Compostela i Spanien eller til Nidaros i Norge.

Den Danske Pilgrimsrute er forbundet med pilgrimsruterne sydover til Santiago de Compostella, også til Rom og Jerusalem.

Nordover er den forbundet med Olavsleden i Norge med færge til Larvik fra Hirtshals eller Frederikshavn. Nordover er den også forbundet med Birgittaruten til Lund og Vadstena fra Malmø.

Her kan du se etaperne på Den Danske Pilgrimsrute og finde info om distancer, overnatning og oplevelser undervejs. Ruten er afmærket fra nord mod syd med blå skilte med gul muslingeskal og gule pile.

Den Daske Pilgrimsrute – Fyn – Syd

Pilgrimsruten over Fyn starter i Nyborg og forlader Fyn mod vest i Middelfart. I Odense er pilgrimsruten også mod syd – hvor den forlader Fyn ved Bøjden og fortsætter på den anden side af Lillebælt fortsætter den over Als ved Fyns Hav. Herfra er pilgrimsruten mod syn overvejende langs kystlinen til Sønderborg, hvor pilgrimsruten er videre mod sydvest til grænsen til Tyskland ved Kruså/Wassersleben.