CAMINO SANABRÉS – DAG 6

Start byPuebla de Sanabria til Vilavella
Dato14 maj 2015
Vejr+20C – sol / sol / sol
Højdemeter op900 m
Højdemeter ned850 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag30 km
Afstand tilbagelagt i alt174 km
Det var en afvekslende vandringsdag. På grund af anlægsarbejder på højhastighedsjernbane er caminoen omlagt og de første flere kilometer om morgenen vandres på hovedlandevejen. Det er ikke så interessant, det går bare op og op og der er en del morgentrafik.
Da Padornelo nås, er det muligt at komme tilbage på den oprindelige Camino og her er Camino stien nærmeste et vand løb, hvor man må træde på den ene sten efter den anden for ikke at få våde fødder. Og det har ikke regnet jeg ved ikke hvor længe. Så når det har regnet må det være en flod man vandre i her i Sierra de Prada.
Pashøjden i Puerto de Padornelo er 1.351 m.
Og det er så kun det første pas.Der er et mere på dagens vandring.
Der er en fantastisk udsigt ud over Castillia & León mod øst, som nu snart forlades og ind over Gallicien mod vest.
Igen ned og over Rio Leira og igennem den sidste by i Castilla & León - Lubian og mod passet A Canda, som passeres i 1.58 m højde og her er igen en fantastisk udsigt over det Galiciske landskab.
Og nu kan man tydeligt se forskel på de to regioner, hvor Galicien er det grønne bølgede og tættere beboede område.
Vejret har været et perfekt vandrevejr med tilpas varme og tilpas sol og det er et fantastisk landskab at vandre i selv om det er en anstrengende vandring på til over 1.300 m og over 1.200 m og vandring ned næste de samme højdemeter.
Min medpilgrimme er nu ligesom spredt for alle vinde, jeg har kun se de franske ægtepar og den lange englænder og min østriske medpilgrim har jeg ikke se i nogle dage.
Jeg vælger at overnatte i Vilavella. Valget er mellem det offentlige albergue og et luksus Spa Hotel - alberguet kommer jeg først forbi, men jeg vælger luksus Spa Hotellet, selv om det koster 10 gange så meget som alberguet.
Efter dagens godt nok noget anstrengende 30 km - synes jeg, at jeg fortjener en gang luksus overnatning og pleje af mig selv.

Vilavella

Vilavella er på 1.039 indbyggere og ligger ved en nu nedlagt jernbanelinje.
Byen er endvidere knudepunkt for både hovedlandevejen og den nye motorvej.
Vilavella er i øvrigt den første større by i Galicien når man kommer fra øst.
Det eneste jeg så af byen var den korte vandring igennem den, for resten af tiden opholdt jeg mig på Luksus Spa hotellet.
Hotellets facade er de gamle facader på de huse om hotellet optager i gaden, men når man kommer bag denne facade, ja , så er det en hyper moderne arkitektur der møder gæsterne.
Der er selvfølgelig en stor spa og fitness afdeling, som jeg desværre ikke fik anvendt, da jeg ikke turde gå i klorvand med min hummerrøde krop.
Værelset er stort og lyst og moderne med rå overflader. Restauration og bar
område er lækkert udført.
Dagens menu er veltilberedt og rigtig god.

Skriv et svar