LONDON TO WALSINGHAM – DAG 4

Start ByWare – Standsted Mountfitchet
Dato10. september 2023
Vejr+30 C – +35 C sol / varm vind
Højdemeter op337 m
Højdemeter ned85 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag26 km
Afstand tilbagelagt i alt95 km

Det er en af de her dage, hvor der der sker uventede ting, som får stor indflydelse på, at dagen bliver anderledes end forventet. 1) Morgenmaden blev først serveret kl. 8:30 og ikke som oplyst ved indtjekningen oplyst til kl. 8:00. 2) Der var messe i den første kirke jeg besøgte og efterfølgende var præsten meget interesseret i min pilgrimsvandring. Og det blev til en lang snak. 3) I de næste kirker jeg besøgte ,var der også interesse i at høre om pilgrimsvandringen. 4) Varmen på vandringen var i dag ulidelig. 5) Fik købt aftensmad og morgenmad ind, da jeg åbenbart ikke havde læst, at der var restaurant og der var morgenmad på overnatningsstedet. 6) De 4 km fra Bishoph’s Stortford til Stansted Mountfitchet ville jeg tage tog, fordi jeg ellers ville komme frem sent til hotellet. 7) På grund af en brand i et el-anlæg på jernbanelinjen, var der uregelmæssig togdrift med op til 1 til 2 timers forsinkelse – jeg skulle bare til næste station. Jeg måtte også vente på en taxa, der så efter 30 min. kunne køre mig de 4 km til mit hotel for natten. OG SÅ til dagens vandring. Nu er vandringen i det let bakkede grønne landskab – som kendetegner en del af det engelsk terræn, lidt vandring på asfalt vej, vandring på mark- og skovveje og på mark- og skovstier og det specielle – at vandre ud over marker og engarealer, hvor vandringen er til næste “kissing gate” (låge i hegn). Denne mærkelige fornemmelse af, at der er frihed til vandre lige hvor du vil, bare du husker retningen. Det et skønt. Bakke op og bakke ned med dog kun 337 højdemeter. Men varmen mærkes ude i landskabet – i dalene, som om en hårtørrer blæser på dig. Mere behagelig i skyggen fra træer. Dog drak jeg vel omkring 3 l væske inkl. den serverede the og kolde vand i kirkerne. Det var igen +30C til +35C i skyggen. Da alle de her stop på vejen og snak havde taget vandretid, besluttede jeg at tage toget de sidste 4 km til mit overnatningssted. Det var åbenbart en dårlig dag at gøre det på. Men når nøden er størst er hjælpen der. Om jeg snuppede taxaen foran andre passagerer, var jeg på det tidspunkt ligeglad med. Det var nok ikke så næstekærligt og ydmygt som pilgrimstanken tilsiger. Undskyld og håber på tilgivelse. Men nu har jeg været i bad, spist medbragt aftensmad, fået suppleret vandbeholdningen, vasket det af sved drivvåde vandretøj – 4 stykker t-shirt, underbukser og 2 vandresokker. De korte vandrebukser må holde et par dage endnu. Nu er det mørkt, stressen er væk og freden indfundet sig.

Skriv et svar