CHEMIN DE SAINT JACQUES I DAG 1

Start byLe-Puy-en-Velay til Saint Privat d’Allier
Dato12. april 2018
Vejr+7C – +10C overskyet / vådt /blæst
Højdemeter op600 m
Højdemeter ned320 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt40 km
Vandre ud gennem Le Puy fra brønden på Rue Saint Jacques, der er betragtes som starten på pilgrimsvandringen. Ud af Le Puy vandres der af små lokal veje og senere markveje og stier ud gennem landskabet. Der vandres hæftigt op de første ca. 20 km. Der vandres ud gennem agerland og senere ud igennem et vekslende landskab med store arealer, hvor der ligger store sten. Det er et vulkansk område i og omkring Le Puy. Der er stejle opstigninger på våde og glatte vandrestier og man skal være agtpågivende. Den højeste korte på dagens vandring er ca. 1203 m. Det er et smukt og meget bakket landskab der vandres igennem. Der er vandres uden om småbyer, så der er ikke nogen muligheder for proviant og drikke på vejen. Det havde jeg taget højde for, så jeg havde brød/tomat/tun med og sikrede mig 2x1L vandflasker. De sidste 3 km af dagens vandring går ca. 3 00 højdemeter ned til Sant Privat d´Allier.
Da jeg vandrede ud om morgenen var det våd og koldt og det blæste. Så det var med at have lange bukser og fleecejakke på samt hue og hansker, for ikke at blive kold.
Da jeg vandre ud af byen mødte jeg vel 10 andre pilgrimme alle i alderen +60 år.
Desværre kan de fleste franskmænd på den alder ikke tale andet end fransk. en enkelt kunne lidt engelsk. Så det bliver ikke til så meget kommunikation. Der er ikke nogen særlige kulturminder på denne dags vandring. Et enkelt lille kapel viet til St. Roch ligger i vejkanten. Det siges at St Roch var af velhavende stand, men delte sine værdier med de fattige og tog på pilgrimsfærd til Rom og plejede pestramte. Han blev selv pestramt og levede derfor isoleret på egnen. En engel plejede ham og en hund hentede brød til ham. På dagens vandring vandres der ofte langs og over små vandløb.
Saint Privat d´Allier ligger i kote 890 m og beboes af ca 400 indbyggere. Byen har et bageri og et lille supermarked og der er så det. Byen er bygget op omkring den lokale borg og den dertil hørende kirke. Så der er ikke meget at beskrive. Byen ligger højt over Allierdalen. Jeg bookede overnatning på det lokale hotel - La Vielle Auberge. Det var et udmærket og stort værelse med 3 senge og et udmærket badeværelse. Der var elektrisk varme, hvilket også var nødvendigt at have på om natten. Restaurationen til hotellet havde en en udsøgt menu på 3 retter til ca. 20€. Overnatningen inkl. klassisk fransk morgenmad kostede € 54.

Skriv et svar