VIA FRANCIGENA III – DAG 11

Start byMortara til Garlasco
Dato15. september 2020
Vejr+32C sol / let overskyet
Højdemeter op0 m
Højdemeter ned0 m
Sværdhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt254 km
Jeg er ved at være halvvejen igennem Posletten og ved at være træt af at vandre gennem den ene riskmark efter den anden og i dag er det også nødvendigt at brug den App jeg har i min mobil over Via Francigena ruten. der er så mange sving på stien og der kan man nemt miste retning og ret vej.
Men det lykkes at finde den rette græssti og komme videre til en af de byer som Ærkebiskop Sigeric i år 990 overnattede i Tromello.
Tromello er i dag en by med moderne industri og boliger. I Tromello er et monument om ærkebiskobens besøg for mere end 1000 år siden.
Videre går dagens vanding ud langs de meget brede vandingskanaler. I denne periode er der ikke så meget vand i dem og det er interessant at se, at vandets hastighed stort set er identisk med den jeg vandre omkring 4-4,5 km/t.
I en mindre landsby lidt længere fremme er lille torv, hvor der er en købmandsbutik/kiosk hvor det er muligt at få noget at drikke. På torvets bæk sidder er ægtepar i 60'erne med rygsække ved siden af sig. 
Jeg går hen til dem og spørger til om de også vandre Via Francigena. 
Det er et hollandsk ægtepar fra Eihoven og de er startet ved deres hoveddør og er nu på vej til Rom over Assisi. De har tidligere vandret Camino Frances.
Da jeg kan fortælle at jeg har vandres til Rom både fra Piacenza og fra Firenze over Assisi spørger de til oplysninger og gode råd om fortsat vandring. 
Det skal vise sig at det ikke er sidste gang jeg møder ægteparret.
De vandre ud fra torvet før jeg gør det og ser dem så ikke mere denne dag.
Der er vel 6 eller 8 værelser og det viste sig, at der var gæster i dem alle - til en afveksling - hotellet - Hotel III Pino - på hovedgaden ind til Garlasco og inkl. morgenmad betalte jeg € 60.
Jeg skal nogle få flere kilometer mod syd til dagens slutmål Garlasco end by handelsby på omkring 10.000 indbyggere.
Her vandres direkte ind i byen fra landevejen og det overnatningssted jeg har booket ligger først i byen. Så efter indtjekningen og et bad, vandrede jeg af hovedgaden ind i byens centrum, hvor der den dag på kirkepladsen er et omkørende tivoli. Alle har mundbind på både på pladsen og i butikker. Det er en ganske almindeligt at bære mundbind både inde og ude i byerne.
Jeg besøger også byen meget store og flot udsmyk kede kirke, der ligger ud til hovedgaden.
Jeg for købt aftensmad, som jeg spiser på værelset på hotellet og vand og til frokost dagen i morgen.
Da jeg kom til adressen som hotellet hade, var jeg i tvivl om jeg havde den korrekte adresse, da for huset var et nedlukket rigmandshus. Det viste sig at værelserne var i et baghus i haven og receptionen var et havehus.

Skriv et svar