BIRGITTALEDEN SYD – DAG 1

Start ByLund til Veberöd
Dato14. april 2022
Vejr+9C – +15C overskyet
Højdemeter op137 m
Højdemeter ned149 m
SværhedsgradLet
Afstand tilbagelagt i dag26 km
Afstand tilbagelagt i alt26 km

Fra Lund over Linero, Hardeberga, Dalby til Veberød. Fra Dalby til Veberød var uden for pilgrimsvejen, da det var eneste overnatningsmulighed på dagen i Veberød. Der var ikke mange højdemeter på vandringen. Den overvejende første del var vandring på de rødbrune gode svenske grusveje og på markveje og gennem Skånes mindste Naturreservat der udgør en større skov. De sidste 10 km var på cykelsti langs 1 og 2 sporet travl hovedlandevej. Dagens vandring gik i øvrigt mellem 3 meget forskellige kirker. Den første i Linero – nyere forstad til Lund – er en arkitektonisk moderne kirke, som ikke var åben så tidlig på dagen. Den næste var en lille middelalder kirke i Hardeberga i en flække med 5 huse. En smuk lille kirke med sin egen fred og ro, hvor der blev tid til at holde et hvil og lidt fordybelse. I Dalby er opført nordens ældste stenkirke, der er opført som domkirke i midten af 1000 tallet. Der er bispegård og en meget stor kirkegård til. Omkring kl. 12 kom jeg forbi og blev budt ind i kirken af en yngre kvindelig præst, da der Skærtorsdag var Påskemesse til middag. Påskemessen havde en liturgi, som var anderledes end hvor jeg har deltaget i messer i den Svenske Kyrka. Der var valgt nogle meget smukke og melodiske salmer. Så det blev en smuk og stemningsfuld gudstjeneste. Fra gudstjeneste til frokostbord. Fra åndelig føde til fysisk føde. Over for kirken ligger Dalbys Gæstgivergård. Her bestilte jeg rigtig svensk traditionel lunch, der var Mormors kødboller med kartoffelmos, brun sovs og tyttebær. Oven på det var der stadig 14 km. Men de blev også “ædt”. Det blev en rigtig god vandredag med nogle gode oplevelser langs Romeleåsens vestlige udløber her i Skåne. Jeg overnattede i et sommerhuslignende overnatningssted i Veberød. For overnatning betalte jeg 656 SEK.

Skriv et svar