VIA DE LA PLATA I – DAG 2

Start byGuillena til Castilblanco de los Arroyos
Dato3. oktober 2014
Vejr+28C – sol
Højdemeter op370 m
Højdemeter ned50 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag18 km
Afstand tilbagelagt i alt46 km
Vandringen i dag er ikke så lang og godt det samme, for det er svært at komme igang igen siden jeg sidst var på Caminovandring.
Den første pilgrim jeg har set er idag, hvor jeg mødte en polak, der jagtede Santiago på 30 dage. Ham om det. Han havde dårligt tid til en snak. Jeg mødte også en ungarer der havde lange ben, han havde dog tid til at tage en snak.
Begge samtaler var på tysk.
Ingen af dem har jeg set siden.
Man skal lige vende sig til, at det er lange vandring er uden der er byer eller andre bebyggelse og at der er meget få mennesker.
Da vandringen jo var ret kort i dag ville jeg komme temmelig tidlig til mit bestemmelsessted.
Når man er træt har man det med, at gå ind på det første og bedste overnatningssted man møder og er det tiltalende, så bruger man det.
Det var et hotel vil jeg tro opført i 40'erne, pænt og nydeligt og med en stor swimmingpool i baghaven. Der var ikke mange gæster. Og restauranten var ikke åben.
På den anden side viste det sig at være et dårligt valg, for det viste sig, at byen er ca. 3 km lang, og alt foregik i den anden ende af byen.
Her lå restaurationer, byens plads, hvor alt foregår om aftenen, kirken, supermarkedet m.v.
Det var ret surt at skulle gå der ned for at handle ind, få aftensmad og være til messe. Så det skulle planlægges.

Castilblanco de los Arroyos

Castilblanco er som navnet siger - en hvid by.
Alle huse er hvide. Ingen andre farver er åbenbart tilladt udtagen døre og vinduer, der så er i kontrast farver. Byen ligge på en lille skråning og har denne maget lange hovedgade.
Der boer ca 5.000 indbyggere.
Som i alle spanske byer har den et torv. Torvet er hjertet i byen. Og her er om aftenen stort set alle i byen forsamlet og udelivet sker der.
Den lokale kirke er utrolig flot indvendig og meget velholdt.

Skriv et svar