VIA SANCTI MICHAELIS – 2024 – ETAPE 6 -DAG 1

Start ByRhodos by – Symi
Dato23. februar 2024
Vejr+14 C – +20 C sol / skyfrit
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag6 km
Afstand tilbagelagt i alt6 km

Monastery Panormitis – et det 6. kloster på Via Sancti Michaelis og det næst sydlige på linjen fra Skellig Island ud for Irlands sydkyst til Mount Camel i Israel.

Kl. 8:00 afgik færgen – en katamaran – fra Rhodos Havn til Symi. Færgeoverfarten tag 50 min og i dag foregik den i dejligt vejr med solskin og et hav med ikke nævneværdige bølger, så det var en rigtig rolig og dejlig overfart. Symi er en meget kuperet ø på størrelse med Fanø, men den har kun 3.000 faste indbyggere. Øen har små bjerge på op til 650 m midt på øen og langs øens kystlinje er der mange skønne strande med krystal klart vand. Ved ankomsten til Symi Havneby – stort set den eneste samlede by på øen – var detmin plan først at lokalisere mit overnatningssted, som jeg senere kunne tjekke ind i. Efterfølgende at hyre en taxa til at køre mit til Monastery Panormitis, der ligger 20 km fra havnebyen, fort at jeg kan besøge klosteret og lade taxaen vente på mig og køre mig retur til havnebyen og mit logis. Planen var næste dag – i morgen – igen at blive kørt til klosteret, hvor jeg så vil vandre tilobage derfra til Symi Havneby. Nær mit overnatningssted er både taxa holdeplads og busstation. Det skulle vise sig, at der holdt en taxa – Skoda SUV – hvor der var en ældre meget venlig taxachauffør, der kunne lidt engelsk. Med ham aftalte jeg, at han skulle køre mig til klosteret på den sydlige del af øen, vente på mig mens jeg besøger klosteret og derefter køre mig tilbage til havnebyen. Det fandt vi en aftale om, at jeg skulle betale 55€. Videre aftalte jeg med den ændre venlige taxachauffør, at han igen næste morgen kl. 8:00 – lørdag – at køre mig til klosteret for at jeg kunne vandre derfra – de 18 km tilbage til havnebyen. Vandrevejen er kortere end kørevejen. Så startede køreturen mod klosteret med, at køre op fra havnen og op gennem de smalle gyder på bjergryggen, hvor Symi by er beliggende – med en fantastisk udsigt over havet og de øvrige ører inden for synvidde og med udsigt til den tyrkiske kyst. På toppen efter halvvejen, var der udsigt over hele øen rundt og nedkørslen derfra var gennem det ene hårdnålesving efter det andet hele vejen ned til Moastery Panormitis, der ligger ud til en lagune. På lagunens landside ligger klosterbygningen ud til en stor havneplads. Det er en klassisk pompøs hvid og gulkalket bygning med et meget smukt klokketårn. Efter at være gået op af trappen og ind i klostergården, ligger klosterkirken i en beskeden gul bygning til venstre. Kirkerummet er – som i de græsortodokse kirker – et orgie i ikoner, vægmalerier, olielamper og lysekroner. På et 3-bensstativ – nær alterrummet står den iøjenfaldende og meget store sølvikon af Skt. Michael. Ikonen er den, som klosteret og klosterlivet er bygget op om. Det var bestemt en stor oplevelse, at besøge kirkerummet og stå i det en tid og se og opleve rummet og fornemme stilheden. Inden jeg forlod klosteret fik jeg på klosterkontoret en lang snak med en af klosterets medarbejdere og fik af vedkommende et stempel i mit pilgrimspas. Det blev noget over middag inden jeg fik min taxachauffør til at køre mig tilbage til havnebyen. Vi aftalte at han hentede mig ved mit logis næste morgen. Jeg gik på vagt efter et supermarked for at få købt ind til aftensmad og til morgenmad. Det lå på den anden side af havnen og på bjergsiden der, lå der en kirke oppe på kanten. Så derfor vandre jeg op til kirken, som desværre var lukket. Som tidligere nævnt er det jo uden for turistsæsonen, hvorfor at de fleste butikker og restauranter på Symi endnu ikke åbne. Mit overnatningssted ligger i en husrække direkte ned til kajen i havnebyen. Det er et mindre overnatningssted, der tilbyder et pænt værelse med eget bad/toilet, køleskab og adgang til fælleskøkken, så der kan tilberedes lette måltider. For overnatning på B&B Elena, betalte jeg 69€ .

Skriv et svar