CAMINO PORTUGUÉS – HJEMREJSEDAG

Start bySantiago de Compostela til København
Dato8. oktober 2016
Vejr+20 sol / skyfri
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt659 km
Så blev det hjemrejse dagen - endnu engang afsked med Santiago de Compostela.
Kl. 04.00 står jeg op - jeg skal med fly fra Santiago Aeropuerto, hvor jeg skal med Iberia Express kl. 6.30 til Madrid - Aeropuerto Barajas - T4.
Det er mørkt da jeg tjekker ud fra hotellet og en taxa venter på mig til at bringe mig til lufthavnen. 25 € og det går hurtig denne tidlige morgen, hvor der ikke er noget nævneværdig trafik.
Det tager kun et øjeblik at tjekke min rygsæk ind og der er tid til en gang morgenmad til ågerpriser i lufthavnen.
Afgang til tiden kl. 6.30 med ankomst til Madrid, hvor jeg skal vente 3 timer på fly til København.
Jeg ankommer som planlagt til København.
Som da jeg tog afsted benytter jeg S-toget og på Hillerød Station bliver jeg hentet af Peter - min søn.
Så der er altså noget som trækker i også de personer, som ikke vil kalde det pilgrimsvandring.
Hvad er det så der trækker dem på pilgrimsruterne?
Er det den nemme adgang til overnatninger? Er det de velafmærkede vandreveje? Er det de mange kulturminder? Er det at møde andre mennesker fra alverdens lande? Er det fællesskabet? Er det ensomheden i trygge rammer?
For mig er pilgrimsvandring stadig, at vandre fra et hellig sted til et andet hellig sted. At vandre i stilhed, sammen med andre og opleve og se de mange kulturminder langs pilgrimsvejen giver mig en fornøjelse at opleve naturen, menneskene, kulturminderne og opleve den særlige "ånd", der er på de gamle kultur- og pilgrimsveje og se og besøge de mange kirker, katedraler, klostre og andre religiøse mærker som er på vejen.
Denne pilgrimsvandring starter i Portugal og jeg startede i Lissabon (Lisboa).
Fra Lissabon Katedral til katedralen i Santiago en vandring på 659 km, hvoraf de 651 km på Camino Portugúes, selvom katedralkontoret har målt caminoen op til 575 km. Hvor differencen er ved jeg ikke !!!
I alt vandrede jeg 23 dage og det bliver jo så ca. 28 km - altså en god dags arbejde - ca. 7 timers vandring pr. dag.
For mig er pilgrimsvandring stadig, at vandre fra et hellig sted til et andet hellig sted. At vandre i stilhed, sammen med andre og opleve og se de mange kulturminder langs pilgrimsvejen giver mig en fornøjelse at opleve naturen, menneskene, kulturminderne og opleve den særlige "ånd", der er på de gamle kultur- og pilgrimsveje og se og besøge de mange kirker, katedraler, klostre og andre religiøse mærker som er på vejen.
Denne pilgrimsvandring starter i Portugal og jeg startede i Lissabon (Lisboa).
Fra Lissabon Katedral til katedralen i Santiago en vandring på 659 km, hvoraf de 651 km på Camino Portugúes, selvom katedralkontoret har målt caminoen op til 575 km. Hvor differencen er ved jeg ikke !!!
I alt vandrede jeg 23 dage og det bliver jo så ca. 28 km - altså en god dags arbejde - ca. 7 timers vandring pr. dag.
Den længste var på 40 km og den korteste på 14 km.
Vejret har været fantastisk - kun 2 dage med småregn, rest var med tørt vejr og sol. Temperatur op til 35 C, dog nogle dage koldt om morgene, når jeg kom længere nord på.
Vandringen fra Lissabon til Porto er interessant i sig selv, men denne del overskygges af landskabets skønhed og udfordring fra Porto til Santiago. Den del vandres i et bakket landskab med mange kulturminder.
Højdepunkterne på vandringen er byerne Lissabon, Tomar, Coimbra, Porto, Ponte de Lima, Valenca, Tui og Padrón.
Landskabsmæssige højdepunkter må nok være vandringen langs Rio Tejo fra Lissabon og nord på, vandringen fra Porto til Vila do Conde langs Atlanterhavet og vandringen op til Alto da Portela Grande i 405 m højde.

Skriv et svar