SIGERIC’ – KIRKER IV


Basilica di San Sebastiano Fuori le mura

Langs Via Appia Antica er der flere catacomber Disse undergrunds kirkegårde blev brugt af kristne til at begrav deres afdøde og sikre martyrerne en gravplads. Catacomben er kendt side et 3. århundrede. San Sebastino var en kendt romersk martyr i det 3. århunderde Over catacomben blev allerede i det 4. århundrede bygget en bacilica og den nuværende er date-
ret til 1612. I basilicaens højalter hviler relikvierne af den pil som dræbte San Serbastino og noget af den søjle, han var fæstet til ved sit matyrium. 
Basilicaen er en af de 7 valfartskirker -17.

Basilica Papale di San Paolo Fuori le mura

Baclicaen er en af de 4 pavelige hovedbasilica er i Rom. Den første kirkebygning blev opført i år 324. Allerede i 386 blev den udvidet. I det 5. århundrede var den større end daværende Peterskirken. I de mellemliggende år frem til 1823 blev basilicaen ombygget, tilbygget renoveret indvendig og udvendig. I 1823 under reparationsarbejde brændte basilicaen ned og derfra og til 1855 blev nyopført og nyindrettet som den tog sig ud før branden. Under Basilicaens højalter er Saint Paolos sarkofag. Det skal erindres, at hans hovedskal hviler som relikvie i Basilica Papale di San Giovanni in Laterano.
Basilicanen er en af de 7 valfartskirker i Rom.

Basilicaen er åben 7 til 19.

Basilica di Santa Agnese Fuori le mura

Basilicaen er en såkaldt mindre basilica og er uden for Roms mur og basilicaen er bygget over Catacombs di Santa Agnese. En stor basilica blev bygget i det 4. århundrede og ruinerne kan stadig ses ved siden af mausoleet for Santa Constaza på den sammen grund. Den eksisterende basilica er bygget i det 7. århundrede. Ander højalteret i catacomben siges er Santa er Santa Agnese stedt til hvile. Canstantine I's datter Constantina er begravet i et mausoleum på samme grund.
Mausoleet er kirke og Canstatina hviler i en stor sagofag. Mausoleet har været renoveret flere gange senest i det 19. århundrede.

Basilicaen er åben 9-12 og 15-18.

Catacombe di San Valentino

Catacombe di San Velentino kendes fra det 3. århundrede. Valentino var en romersk kristen præst og martyr. Han var begravet uden for catacomben i en grav, der senere i 600 tallet blev bygget en basilica, som senest blev restu reret i midten af 1100 tallet og omtalt i 1300 tallet og næst som nogle ruiner i slutningen af 1500 tallet var synlige. I dag er der næsten tilbage af cadacomben. Der er derfor ikke adgang til anlæget, som kun kan ses fra vejen.

Chiesa dei Santi Vincenzo e Anasasio a Trevi

Kirken ligger ved Trevi Fontænen i central Rom.
Første gang kirken nævnes er i år 962. Kirken som den nuværende er en ombygning i 1650 af den da eksisterende. Kirken er i barokstil. Kirken er indviet til Saint Vincenzo og Saint Anastasio. Saint Vencenzo er en spansk diakon og martyr død i 304. Anastatio var pave fra 399 til 401 som den 39. pave. Kirken er ved besøget under restaurering og der var derfor ikke adgang til kirkens indre.

Skriv et svar