VIA DE LA PLATA I – DAG 17

Start byColonia de San Miguel til Fuenterroble
Dato19. oktober 2014
Vejr+ 20C – +25C sol / sol
Højdemeter op290 m
Højdemeter ned130 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag32 km
Afstand tilbagelagt i alt483 km
Jeg er nu kommet op i niveau 900 m ved Puerto de Béjar og vandre i dag ind i provinsen Castilla y Leon, den meget tyndt befolkede provins, dobbelt så stort som Danmark med halvt så mange indbyggere.
Igen bliver det en lang dag, hvorfor jeg som ene mand fra ovenatningsstedet, hvor jeg også har boet som den eneste, må starte ud i mørke med lygte i hånden, fordi jeg straks skal ud på en vandresti. Der er mindst 1 1/2 time til det bliver solopgang og bjergene skygger også. Jeg skal ned til en flodover gang, som de gamle romere har anlagt, så nedstigningen på næsten 200 m er rimelig at vandre og over denne gamle bro i mørke. Efterfølgende skal jeg vandre op igen i Sierra Béjar til omkring 1.000 m. Efter igen en lang vandring nu over Mesetaen i eftermiddagsheden når jeg frem til min overnatningsby meget ude i ingenting. Eneste mulighed for overnatning er det lokale albergue som har 70 sengepladser. Det er den lokale præst der bestyrer alberguet og du betaler "donertivo" d.v.s. donation. Du får en seng, aftensmad i fælleskab med de øvrige pilgrimme og morgenmad næste morgen kl. 7.00.
Det bliver en rigtig hyggelig aften, for nu er alle dem jeg har mødt kommet til det samme sted. Og det er der jo en god grund til. Dels er det den eneste by du kan overnatte i på op mod 60 km og dels det eneste overnatningssted.
Fællesspisning med et rigtigt godt måltid, suppe, salat med forskellig pølser og ost til og som dessert syltede ferskner og selvfølgelig masser af brød, vin og vand. Fælles anretning og fælles opvask. Hvad andet ??? Fælles hygge efterfølgende indtil lyset slukkes præcis kl. 22.00. Godnat.


Fuenterroble de Salvatierra
 
Igen en af disse øde beliggende byer ude på Mesetaen. En samling huse krøbet sammen i en bunke omkring en kirke et par barer en lille købmand med det mest nødvendige og bare 270 indbyggere. En pæn og velholdt by.

Skriv et svar