TOLOSANA II – SAMMENFATNING

Det var ikke lige denne pilgrimsvandring der lå først for, men corona satte jo stopper for mangt og meget, også rejser rundt i Europa.
Italien viste sig at blive en mulighed midt på sommeren, da Spanien lukkede sine grænser ned.
Jeg greb muligheden, fordi jeg jo tidligere hav de vandret på Via Tolosana og planlagt resten af vandringen.
Men på grund af Cowid19 begrænsningerne måtte jeg dog lægge min planlægning om, da der ikke var tilgang til alle de overnatnings steder der sædvanligvis var til rådighed.
Også transport med fly blev begrænset og lagt  fuldstændig om og priserne på flyrejser blev også nogle andre end tidligere.
Derimod blev overnatning betydelig billigere og det gjorde restaurationsbesøg også. Så det udlignede sig.
Noget underligt for os skandinaver er at vi skal bære mundbind fra vi går ind til lufthavnen til vi går ud igen på ankomst destinationen
Og i Frankrig også i det offentlige rum, stationer, tog og taxa og når der ikke kan holdes afstand på pladser og fortove og når man går ind på hoteller, restauranter og butikker m. v.
Men ude i det fri kan man tage det af.
Jeg havde planlagt vandringen fra Toulouse til Col du Somport og havde valgt at vandre over Lourdes for at besøge et af Europas største pilgrimsmål.
På grund af rejserestriktionerne mødte jeg kun en enkelt medpilgrim og yngre kvinde, der var franskcanadier, men opholdte sig i Frankrig.
Vejret var noget svingende - selv her midt på sommeren - nok lige som en ganske almindelig dansk sommer, men forventningen var måske lidt mindre regn.
Fra Toulouse og til Pyrenæerne er det et varieret landskab, mest med lange og mange bakker, men bløde bakker, som man skal vandre op og ned af flere gange på en dag, hvorfor det visse dage blev til en del højdemeter.
Som nævnt var det lidt specielt at finde egnede overnatningssteder, da mange af de mindre mulig heder ikke var åbne, men de som var, var af en god standard og de var alle serviceret efter Coronastandard.
Via Tolosana er en gammel romersk vej, men der er ikke meget tilbage af den fysiske vej, så det er mere en metafor, for vandringen foregår meget på små lokale veje ofte uden meget trafik. Dog et par gange på de store hovedlandeveje, der ikke er det mest behagelige.
Der er mange kulturminder og mange kirker og katedraler på Via Tolosana. Så der meget at kunne besøge og se på og opleve.
Jeg deltog i et par messer på vandringen og det er altid interessant at deltage til katolske messer.
Afmærkningen er af vekslende kvalitet, men med en god guidebog og GoogleMaps i lommen så kommer man ikke væsentligt galt af sted.


Skriv et svar