CAMINO FRANCÉS – DAG 8

Start ByTriacastela til Sarria
Dato19. maj 2021
Vejr+9C – +20C sol
Højdemeter op131 m
Højdemeter ned385 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag26 km
Afstand tilbagelagt i alt208 km
Hvis man i Galicien kan finde 100 m flad eller plan vej er man heldig. Måske i en by. Uden for er det bare bakke på bakke. Jeg ved ikke hvor mange bakker jeg har vandret op og ned - store som små - nogen mere krævende end andre og nogen på bedre underlag end andre.
Men lige meget så er det et flot landskab, små mærkelige samling af huse går man igennem, forbi små gårde, langs rislende vandløb og over broer og ad krogede og smalle veje.
Jeg valgte den lidt længere dagsvandring, hvor der vandres over Samos. I Samos ligger er meget stort og kendt kloster, der har haft og stadig har stor betydning for de kristne samfund.
Sammen med et andet meget betydende kloster i Cluny i Frankrig, har ledelserne i de to klostre bl.a. været bærende i bestræbelserne på at få korstogene igangsat omkring år 1000 og senere i 1400tallet at bekrige maurerne og sikre den Iberiske Halvø kristendommen. 
Jeg vandrede til Samos for at se klosteret og få et stempel i mit pilgrimspas. Vandringen til Samos går igennem en skov og caminoen lige der er smuk og en stille oplevelse, hvor kun fugle og køer høres. 
26 km fra Triacastela til Sarria. Sarria er en større handelsby, der ligger lidt op på siden af en høj bakke.
Her overnatter jeg så i nat på et hotel direkte ud til Caminoen tæt på kirken i Sarria.
Vejret har været fantastisk flot med sol fra morgenstunden og klar blå himmel. Småkoldt til at starte med, men nu sidder jeg ude i t-shirt med korte ærmer i +20C og spiser aftensmad i restauranten til hotellet, jeg har booket værelse på.
Fra i morgen har jeg under 100 km til Santiago.
Jeg overnatter på Hotel Novoa, hvor jeg betaler for overnatning €52. Morgenmad tilkøber jeg morgenen.

Skriv et svar