CAMINO DE MADRID – DAG 8

Start ByNava de la Asunción til Olmedo
Dato7. maj 2021
Vejr+10C – +25C sol / sol
Højdemeter op62 m
Højdemeter ned97 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag29 km
Afstand tilbagelagt i alt215 km
Der er ikke noget så kedeligt som at spise indkøbt morgenmad på et albergue. Men det er bedre at vandre ud på fuld mave end på en tom.
I planlægningen af denne vandring overvejede jeg at vandre over Vallalodid. Da Vallalodid er uden for Camino de Madid, vandre jeg i dag længere mod nordøst for caminoen.
Jeg har valgt at vandre på Camino Natural Via Verde del Calle de Eresma. Den løber faktisk fra Segovia til Olmedo, hvor jeg i dag vil overnatter efter 29 km.
Camino Natural er 71 km lang og det gik pludselig op for mig, at det var en gammel jernbanelinje fra omkring 1900, der nu var udlagt som vandresti. Derfor de lange lige afsnit, de bløde buer og hvor det gik op, var det en moderat stigning over lang distance. Linjen går ud gennem agerland og ud i landskabet og jeg så ikke et eneste menneske hele dagen. det kan næppe siges at vandreruten er overrendt, hvilket også kunne ses ved, at flere steder var stien overgroet med ukrudt. Men ellers udmærket at vandre på bortset fra en passage under den nye højhastighedsbane, hvor der var 5 cm vand i en tunnel på 25 m  Så det var på ballettæer for ikke at få for våde sko og fødder. 
Det har været op til +25C og sol i dag. Og der var ikke megen skygge i det vidt åbne landskab frem til dagens by - Olmedo - hvor jeg overnatter.
Olmedo er en gammel mauerby med noget af borg og bymuren intakt. Jeg finder en restaurant og bestiller nogle rigtig gode tapas og hvidvin til aftensmad efter at have taget en gåtur rundt i byen.
Jeg finde åbenbart nogle lidt mærkelige overnatnings steder. 
Denne nats er et gammelt spansk Manorhouse fra 1500 tallet midt i byen med en spansk meget talende og gestikulerende ældre hvidhåret herre. 
Værelset er for at sige det pænt ikke noget at skrive om og det er møg koldt på værelset.
Jeg finder i et hjørne en varmeovn og får den tændt, så den kan give en smule varme og til at få det vaskede tøj og sokker tørt til i morgen.
Så det bliver igen en nat med uldtrøje under dynen. I går var det soveposen der måtte holde for.
Jeg havde booket overnatning i Gran Posada La Mesnada og betalte €50 for overnatning. Jeg vil ikke anbefale overnatningsstedet. 

Skriv et svar