CAMINO DEL NORTE – DAG 5

Start ByMarkina-Xemein til Gernika
Dato19. august 2013
Vejr+25C regn / overskyet
Højdemeter op440 m
Højdemeter ned515 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag28 km
Afstand tilbagelagt i alt125 km
Vandringen i dag er knap så hård som de øvrige foregående dages. Højdeforskellen er kun det halve af i går.
Ruten går igennem skov og løber ikke langs kysten, da vi nu er kommet noget ind i landet.
Naturen er flot herude, meget grøn med græsgange for køerne, der dyrkes ikke mange afgrøder mest hø og så er der aktivt skovbrug. Så når du går i skoven kan du hører skovarbejdernes maskiner. Så det virker lidt svensk.
Der er ikke mange gårde og de der er, er af ældre årgange med normalt et pænt stuehus og sædvanlige stalde og småbygninger ofte klumpet sammen 2-4 stykker.
Første dag på caminoen med regn. Det var ikke rart, ikke så meget at det regnede, det er der råd for med regnjakke og overtræk på rygsækken. Men at der bliver fantastisk glat på caminoen, værst når du skal vandres ned.
Jeg har købt mig en åndbar regnjakke med lynlås under ærmerne - den er en virkelig god investering. Så den har jeg på i stedet for ponchoen - som jeg hader. Det er varmt i vejret selv om det regner. Korte bukser er påklædningen og tshirt. Caminoen blev mere og mere glat jo længere tid det regnede og kun kort før Gernika holdt det op.
Vejrudsigten sagde 1,2 mm på dagen, men nok til at de små vandløb bruser op og der er vand på stien.
Et sted på vejen nåede jeg også at falde 1/2 meter ned af en skrant i et brombærhegn og fik småskrammer på ben og arme af brombærhegnet. Det må man leve med når det ikke er værre.
Jeg vandrede med en schweizer det meste af dagen - han har sin egen marketingvirksomhed i Schweiz og hjælper virksomheder og organisationer inden for miljø. En utrolig vidende og flink person, der har kone og 2 børn hjemme.
Vi blev enige om at dele et hotelværelse for natten, da der ikke er albergue i Gernika.
På caminoen er det ikke ualmindeligt, at man slår sig sammen om overnatninger - selvom man faktisk ikke kender sin medgæst. Udgangspunktet er, at man har sammen interesse, nemlig i at nå Santiago sikkert. Så det var intet problem og vi stod op begge kl. 5.00 næste morgen og fik gjort os i stand.
Gernika led jo den store katastrofe at blive bombet under den spanske borgerkrig af tyske bombefly, hvor tusinder af indbyggere døde. Byen er kendt fordi Picasso malede sit kæmpevæk - Gernika - i sorte og dystre farver.
Byen er derfor overvejende en ny by uden de store bygningsmæssige seværdigheder.
Byen er vel på størrelse med Holbæk.

Skriv et svar