OLD WAY I – HVILEDAG – BRIGTHON

Start ByBrigthon til Brigthon
Dato26. oktober 2021
Vejr+ 5 C – +15 C sol /regn / sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt160 km
Efter at have vandret 160 km på 7 dage, er det tid til hviledag, som meget belejligt kan kan holdes i en af Englands mest berømte og besøgte ferie- og kystbyer på sydkysten.
Brigthon er Sydenglands største by og er en del af dobbeltbyen - Hove - Brigthon.
Selv på denne tid af året og selv om det er Cowid-19 i udvikling i England, er der mange turister.
Byen har alt hvad en turist kan drømme om, strand, cafeer, restauranter, forlystelser, butikker, hoteller, seværdigheder og en lang strandpromenade.
Efer at have spist egen morgenmad på værelset, drager jeg en tur hen for at besøge Brigthon Pier. Det er første gang jeg går ud på den for at se forlystelserne. Det er nærmest som at være på Bakken nord for København. Ikke så interessant indhold, men at stå ude på pieren og se ind på Brigthon Skyline er imponerende - især den nye forlystelse og attraktion - Brithish Airways i360 - tårn med lukket udsigtsplatform, der løftes op i ca. 160 m højde. den har i øvrigt koster ca. 325 mio. at opføre.
Efterfølgende gik jeg p i bymidten for at se - Royal Pavillion, der er tidligere regeringsslot og nu museum og Brigthon Dome - der i dag er kustmuseum. Videre vandrede jeg op på hovedgaden til Imperial Arcade - der er et stor lukket shoppingscenter. Det er ikke så spændende. en tur videre op af hovedgaden med masser af butikker og cafeer.
De fleste englændere spiser take away til frokost, så der er et stort udvalg af lækre cafeer.
For en turist er der mange spændende ting at tage sig til og se.
Jeg besøgte det lokale museum - og gik en tur i det, hvor man bl.a. kunne se og læse om Brigtons udvikling fra Victoriatiden til i dag.
Om aftenen var jeg ude at spise på en af de mange restauranter, der gemmer sig i de smalle sidegader til hovedgaden. det var der så mange andre som også gjorde den aften, hvor vejret i øvrigt var ganske godt, så man kunne sidde ude under varmelamperne.

Skriv et svar