CAMINO INGLÉS – DAG 1

Start ByFerrol til Pontedeume
Dato23. maj 2015
Vejr22C sol
Højdemeter op365 m
Højdemeter ned315 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag30 km
Afstand tilbagelagt i alt30 km
30 km er der fra Ferrol og til Pontedeume. Byen er en kystby der ligger ud til Ria de Ares. Som kystby er den også et ferieparadis med en god strand. Vandringen ud af Ferrol sker stort set gennem hele byen. Der startes ved lystbådehavnen i den nordligste ende, hvor en stor granitsten angiver hvor Camino Inglés begynder. I Ferrol er der en stor flåde havn for den spanske flåde. Derfor domineres byen af et orlogsværft og mange maritime kompekser og flåde installationer. Byen har ca 70.000 indbyggere. Den ligger ud til Ria de Ferrol. Omkring bugten er der næsten en sammenhængende bebyggelse frem til Mondin ca 20 km af dagens vandring. Camino Inglés løber stort set de meste af disse 20 km langs kysten eller er kystnær. Caminon er overvejende på stier og små biveje. Man møder Puenteduerme fra den lange bro over Ria de Ares. Jeg valgte at overnatte på et hotel, der ligge lige for enden af broen og med udsigt over bugten. Vejret er fantastisk. Sol fra skyfri himmel og mellem 20-25C. Så i solen er der varmt og det er varmt at vandre. Dagens vandring bød ikke på de store udfor dringer bortset fra et par mindre bakkedrag, der skulle forceres.

Skriv et svar