CAMINO FRANCÉS – 2012 – DAG 23

Start ByVillafranca del Bierzo til La Laguna
Dato11. maj 2012
Vejr+25C sol / let brise
Højdemeter op740 m
Højdemeter ned0 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag27 km
Afstand tilbagelagt i alt554 km
Nu er er mit ben ved at være i orden igen. Og vejret - tal ikke om det - det er solskin med lette skyer og ca. 25 grader. Jeg fristet til at sige: "endnu en dag på kontoret". Ca. 20 km på asfaltvej og så 8 km på gedestier. De første 20 km var uden den store interesse, små byer på en perlerække. De sidste 8 km bruges til at komme op fra ca. 600 m højde til ca. 1.300 m højde. Jeg har tidligere fortalt om disse stigninger og i dag var nok den værste indtil nu og formentlig også den sidste. Det foregår altså mellem kokager, fåreklatter, vand mellem stenene og så er det nummeret før bjergklatring. Og så er det 25 grader. Prøv det. Det kan tage livet af en uprøvet. Men mine ben er gode nu og jeg kunne nemt have gået yderligere 10 km i dag uden problemer. Det er utrolig som vejret har betydning for ens ydeevne. Og moralen den er i top.

Tempelridderborgen i Ponferrada

Tempelridderborgen er et stort anlæg, velbevaret og interessant, fordi den er oprettet for at sikre vejen længere vestover for pilgrimmene i middelalderen. De første bygninger er fra 1200 tallet og op til ca. 1500 tallet. En rigtig borg med tårne og stejle vægge med skydeskår. En rigtig middelalderborg. Den er meget stor med en beliggenhed rigtig strategisk på en bjergtop med en flod som sikring på den lave side og med udsigt til bjergene 360 grader rundt. En del af fæstningen er renoveret og man kan komme rundt i tårne og ringmur. Se billederne. I borgen er der indrettet nogle smukke bygninger der rummer et museum for middelalderbøger. En imponerende samling. Den må være over 100 mio. Euro værd. Desværre må der kun bruges kamaraer uden blitz og mobiltelefonfoto er forbudt. Derfor må I vente til senere med billeder. Samlingen er meget interessant den indeholder bøger fra omkring 1000 tallet til 1600 tallet.

Skriv et svar