CAMINO DEL NORTE – DAG 1

Start ByIrún til San Sebastian
Dato15. august 2013
Vejr+25C sol
Højdemeter op710 m
Højdemeter ned720 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag28 km
Afstand tilbagelagt i alt30 km
Alle albergets beboere var ret tidlig oppe de første om morgen vel omkring kl. 5.30 da dagens vandring dels er den første for de fleste og dels fordi pilgrimme gerne vil udnytte den kølige tid på dagen mest mulig. Det er først lyst omkring kl. 7.30 og solen er nede omkring kl. 21.00. Så det er om at få udnyttet dagen.
Jeg startede ud omkring kl. 6.15 i halvmørke ud af byen uden at det gav problemer, fordi vi faktisk gik i en lang række. Jeg kom til at gå ved siden af en franskmand - Brice - der havde været tidligere jægersoldat i den franske hær og allerede havde tilbagelagt fra sit hjem i Nordfrankring - 1.100 km. Han er graver på den lokale kirkegård og skulptør nu. Han skal til Finesterre og retur i alt ca. 4.000 km
Det er jeg godt nok imponeret over. Vi gik sammen til San Sebastian, hvor jeg ville slutte dagens vandring, hvorimod han ville gå ca. 15 km længere.
Det var en flot tur ud af Irun op gennem bakkerne langs kysten og i fantastisk vejr. Højdeforskellen på dagens vandring var 710 m op og 720 m ned. Utrolig flotte udsigter ud over havet utroligt grønt og dejligt klima.
Det var en hård dag fordi du lige bliver kastet ud i alt skulle gå så meget op og ned. Det er ret krævende i varmen. Især omkring Pasajes de San Juan, hvor du først skal med båd over havneløbet og derefter for enden af havne skal nærmest kravle omkring 400 trappetrin op af skrænten. Husk jeg har 12 kg på ryggen inkl. 2 liter vand. Det er anstrengende. Når du så kommer op, så forstætter det på asfaltvej yderligere op.
Men hvilken udsigt får du så ikke når du er på top pen.
Irun er en spansk/fransk badeby ud til Bisqayen vel på størrelse med Roskilde.
Slutmålet er San Sebastian.
San Sebastian er en meget mondæn badeby med 2 meget lange sandstrande og med nogle flotte 1800 tals bygninger. Tænk på Nice og i har et billede af byen.

Skriv et svar