CAMINO SANABRÉS – DAG 8

Start byCampobecerros til Vilar de Barrio
Dato16. maj 2015
Vejr+30C – sol / sol / sol
Højdemeter op700 m
Højdemeter ned900 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag32 km
Afstand tilbagelagt i alt239 km
Det går ikke altid som planlagt. Alberguet eller rette to i Albergueía var begge optaget. Det ene har 10 senge og det andet havde vist nok 20 sengepladser.
Hele min tidligere caminofamilie er nu samlet igen som yderligere nogle stykker. Men årsagen til at det store albergue var optaget var at en tysk skoleklasse havde lagt beslag på hele alberguet. Da det er privat, så må de jo gøre som de vil.
Forud på dagen er gået et par pæne klatre turer på ført 200 højdemeter fra den store og frugtbare Tal des Támega højslette og op i et hedeagtigt landskab hvorefter der yderligere vandres 400 højdemeter til Albergueía. Der er i øvrigt en fantastisk udsigt ud over højsletten.
Men jeg må videre end små 7 km og det kræver blot at yderligere skal vandre 100 højdemeter
Vejret er som alle de forgående dage varmt og fra en skyfri himmel, så det tærer på kræfterne her sidst på eftermiddagen i heden.
Da jeg vandre ind i Vilar de Barrio spørger jeg en lokal om der findes et hotel/hostal eller B&B, men får ikke et tilstrækkelig klar svar eller information og vandre derfor ind i byen.
Vejret er som alle de forgående dage varmt og fra en skyfri himmel, så det tærer på kræfterne her sidst på eftermiddagen i heden.
Da jeg vandre ind i Vilar de Barrio spørger jeg en lokal om der findes et hotel/hostal eller B&B, men får ikke et tilstrækkelig klar svar eller information og vandre derfor ind i byen. Den er relativ stor, men åbenbart er der kun det offentlige albergue. Det er i øvrigt relativ nyt og med plads til 24. Og i løbet af de næste timer bliver det fuldt optaget.
Sammen med nogle stykker fra caminofamilien besøger vi dnt nærmeste bar og vi får os nogle glas koldt hvidvin. Senere går vi i den anden ende af byen for at spise aftensmad.
Tilbage på alberguet inden kl. 22.00 hvor der slukkes og lukkes til en god nats søvn - burde de være - men der er ulideligt varmt i sovesalen med plads til 10 personer.
Så for mig bliver det en dårlig nats søvn. Ærgerligt.

Vilar de Barrio
 
Vilar de Barrio er en mindre by på 1.645 indbyggere. Det jeg nåede at vandre rundt i byen gav det indtryk, at det er en pæn lidt nyere by, der er centreret omkring et stort torv. Der synes at være pænt liv i byen.
Den virker ikke uddød, som mange af de andre byer jeg har vandret igennem.
Der er ingen nævneværdige seværdigheder i byen.

Skriv et svar