MILITARY HIGHWAY – HENREJSEDAG

Start byKøbenhavn til Istanbul – Tbilisi
Dato5. september 2019
Vejr+30C   sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt0 km
Jeg ankom til Tbilisi Airport kl. 16.30 med fly fra Türkish Airlines via Istandbul fra København. Flyet afgik kl. 7.30. Der var 3 timers tranfer i Istanbuls nye enormt store lufthavn. Rejsen forløb planmæssigt. Jeg hyrede en taxa fra lufthavnen til mit hotel inde i den gamle by. 35 GEL.  Jeg har booket hotel i den gamle bydel. Efter at have booket ind er det første jeg gør, at få købt vand og proviant til næste dages vandring. Herefter var jeg en tur rundt i den gamle bydel og ude at spise. Vejret var lunt denne aften og der var mange mennesker ude. Jeg gik op i den nye bydel omkring Freds Pladsen og i Galleria Tbilisi for at få noget at spise på en restaurant. Efterfølgende gik jeg en tur ned til Rike Park for at kikke på aftenlivet, som det udfolder sig. Det er en skøn aften i det sensomre Tbilisi, lun dag og aften. Der er mange mennesker på gaden - men det tror jeg der altid er . Det var der også i maj/juni. Der er et folkeliv uden lige, men vejret giver det også mening. Fra mit værelse har jeg udsigt til  The Holy Trinity Cathedral. Den er både markant om dagen og om aftenen. Den er ikke til at holde ude af syne. På min rundtur denne aften, er jeg både i den gamle bydel og i den nye .
Jeg har hele aftenen for mig og slentre rundt. Først igennem den gamle bydel til Sulfer Baths Squar og langs åen op til vandfaldet i den anden ende. Derefter vandre jeg gennem de små gader op til Liberty Square ned langs bygningerne rundt om pladsen. Det var på pladsen at Rosenrevolutionen i 2003 fandt sted, hvor præsident Eduard Sjevardnadse blev afsat ved en fredelig revolution. Det er fra det tidspunkt georgierne regner deres nye frihed. Sulfer Baths er en attraktion i Tbilisi og har været det i mange århundrede endda fra før Persernes tid. Svovlbadene er populære, så man skal bestille tid i de mest fashionable. Badene er delt op i et par  eksklusive og i nogle mere almindelige og i nogle, som man kan folkelige. I juni besøgte jeg et af de mere fashionable badhuse. Jeg bestilte tid 2 dage i forvejen og på det bookede tidspunkt mødte jeg op og blev forsynet med en hvid badekåbe, et stort hvidt håndklæde, badesko og en Coca Cola. Baderummet lejes for 1 time var til 2 personer (man kan få op til 24 personer), stort rum med stole og bord, bruserum og stort rum med badekar. Vandet er ca. +45C og lugter ganske lidt af svovl. Behageligt og beroligende bad. Koldt brusebad afsluttede opholdet som var en rigtig god oplevelse. Rundt om svovlbadehusene er der en grøn park og en lang promenade langs et åløb, der ende i et vandfald. Langs parken og promenaden er der restauranter og cafeer og masser af vekselbutikker. Veksling af valuta foregå i vekselbutikker og der er overvejende kontant økonomi.
Der er regler for veksling, at der skal skiltes med aktuel kurs og om der er gebyr ved veksling. Der er stor konkurrence på kursen og gebyr. Så det er ret trygt at bruge veksel- butikker, Restauranter, cafeer, hoteller og butikker foretrækker kontant betaling. Det skal bemærkes, at Georgien er et billigt land at være turist i og turister fra vesten især EU er værdsatte, da de er mere værdsatte end dem som kommer fra nord eller øst. Georgien vil meget gerne orientere sig mod vest.
Jeg har booket overnatninger i Tbilisi på et lille hotel, som jeg boede på i juni 2019 og som ligger lige mellem den gamle og den nye bydel. Rigtig praktisk med gåafstand til de vigtigste og mest interessante attraktioner og religiøse steder. Hotellet er ikke særlig stort vel omkring 10 værelser med et sødt og venligt personale. Der er døgnåbent i receptionen. Mit værelser er et pænt rum med dobbelt seng samt toilet og bad. Det er pænt og rent og så er prisen overkommelig af en storby at være. Hotellet ligger lidt nede ad en sidegade, hvorfor der er stille og roligt. Der serveres traditionel morgenmad.  For 3 overnatning har jeg betalt 320 GEL svarende til ca. 725 DKK inkl. morgenmad.
 

Skriv et svar