CAMINO FRANCÉS – 2012 – DAG 27

Start ByPalas de Rei til Arzúa
Dato15. maj 2012
Vejrtåge / sol
Højdemeter op450 m
Højdemeter ned640 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag30 km
Afstand tilbagelagt i alt684 km
Idag nåede jeg så efter ca. 30 km. vandring frem til Arzua. Nu er der 41 km til katedralen i Santiago. Om dagens vandring kan jeg nævne, at jeg træf det danske ægtepar fra Århus som vi mødte i Hontoras uger tilbage. Det er det pudsige ved Caminoen vi møder pilgrimme som du tidligere har mødt. Ellers er det ved at være noget af Cirkus Camino. Ved 2 daglige stempler i dit pilgrimspas skal du dokumentere at du har været på Caminoen de sidste 100 km. Når jeg skriver "været" så foregår det ved at "pilgrimmene" starter i en klump 20 tyske hausfrauen med en rygsæk på størrelse med en indkøbspung i gummisko og jogging bukser og lyserød tshirt med stropper. Hvide spaghetti ben og højrystet pluddersnak og fylder hele stien og går i slentretempo med ytringer om at sko og tøj jo bliver snavset. Nå de har gået 4 km og har fået første stempel hentes de i taxa og køres 20 km til bestemmelsesstedet og få dagens andet stempel. Sådan fortsættes i 4 dage. Og vupti har de Compostelaet. Idag så jeg et japansk formodentligt ægtepar. Han i Guchi sko og designer tshirt og shorts. Hun i mindst en rævedyr designer kjole og dyre sportssko.
Da vi kom til første bakke, hvor der var et lille vandløb og stien våd og opblødt stod de fuldstændig forstenet og hjælpeløse og spærrede stien for at finde et par tørre pletter at sætte skoene på. En stor gæv tysker bad dem flytte sig, hvor efter kvinden hvinede og trådte ned i vandet og fik våde sko. Vi "professionelle" skreg af grin og fortsatte ufortrødent ud i smatten som ingen ting med ægteparret stående måbende tilbage. Det er også Caminoen. Landskabet er nu skiftet til middelhavslandskab med palmer, citrontræer, store blomstrende træer etc. Eucalyptus skove i kæmpestørrelse træer, men ingen koalabjørne er set.

Skriv et svar