MILITARY HIGHWAY – VANDREDAG 3

Start byMisaktsieli til Ananuri
Dato8. september 2019
Vejr+18C – 22C heldagsregn
Højdemeter op509 m
Højdemeter ned234 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag32 km
Afstand tilbagelagt i alt79 km
Da jeg stod op regnede det voldsomt, nok derfor jeg ikke fik den bestilte morgenmad. Traskede ud i morgenregnen på tom mave og fortsatte nord på af en våd vej, hvor lastbiler kaster kold våd spray op på mig. Den første cafe er åben og udvalget er en halvtør og kedelig kage og en kop industrite. Videre går det umærkeligt op ad uden andet end vandre i venstre side. Hos en bager køber jeg en lækker hotdog og en Fanta til middag. Landskabet bliver mere bakket. Vejen bliver fra at være meget lige og bred også til at være med sving og smallere op over pashøjden 995 m. Sidst på dagen begynder det at gå lidt ned mod Ananuri. Vandre over landevejsbroen ved Ananuri Fortress Complex stadig i regnvejr. Efter besøg på borgen og kirken  inden for borgmuren, vandre jeg til mit overnatningssted omkring 1 km længere fremme.
Dagen skulle blive ret våd. Regnen var begyndt før jeg stod op og det fortsatte lagt efter jeg igen var gået i seng. Jeg måtte finde min store røde langærmede røde rengfrakke - der kan indeholde en rygsæk - frem og have den på hele dagen.
Om jeg har den på eller ikke er nærmest lige meget, da jeg bliver lige våd udvendig, som indvendig på grund af duggen den danne, når man er kold udvendig og våd og varm indvendig.
Derfor har jeg en regnjakke på inde under regnfrakken. Det er et være arbejde at få alt tøj af og på for ikke at tale om rygsækken der er inde under regnfrakken og skal have et regnslag på.  Når det er regnvejr, er det også besværligt og vådt at tage mobiltelefonen frem under alt det regntøj for at tage regnvåde billeder med det. Derfor er der ikke så mange billeder på regndage. Man bliver også sjask våd i vandreskoene af alt det regnvand.
Vejen eller pilgrimsvejen i dag er faktisk ikke særlig interessant, forstået, at der ikke rigtig er meget at se på. Der er selvfølgelig Zhinvali Resevoir, et besøg i en lille landsbykirke, lidt slagsmål med et par uregerlige hunde og et besøg i Ananuri Fortress Conmplex inden mødet med det venlige værtspar på det B&B jeg skal overnatte i. Zhinvali er imponerende at se på mens man vandre til og langs den. Et stort ingeniør- og opstemningsprojekt.
Da jeg besøgte den lille landsbykirke var messen næsten færdig og jeg blev budt på nadverbrød og måtte kysse præsten kors. Menigheden kikkede noget på den røde trold med vandrestav. Da jeg vandrede over Anunari Bridge kan man se borgen på den anden side af kløften. Jeg besøgte borgen og dens kirke, som er et interessant turismål. Lige nu har jeg to følgesvende. Før denne vandring havde jeg kun een. Den sorte tynde vandrestav af kulfiber, der vejer under 150 g og kan foldes sammen, så den kun er 30 cm lang. 
Den anden er blot et stykke 4 kantet stykke træ der er ca. 180 cm lang, 1½ cm på hver side. Jeg fandt den i vejsiden, måske tabt af en vogn med byggematerialer. Nu er den min ven. Jeg har brug for den, har jeg fundet ud af. Den kan sammen med den sorte vandrestav holde de uregerlige vejside-hunde på afstand. I dag har jeg igen måtte tage truende adfærd op over for et par lidt nidkære hunde, som holder på deres ret til, at jeg ikke skal vandre forbi deres revir i rødt. Der er dog et problem, jeg er nemlig vant til kun at vandre med en stav og det virker akavet at vandre med 2 uens stave. Så derfor slår jeg den sorte vandrestav sammen, når jeg ikke ser, der er brug for den. 
Villa Ananuri ligger lidt nord på efter Ananuri Fortress Complex og er et B&B i en kæmpe villa, der ligger ud til Military Highway.  Jeg har fået overladt et meget stort værelse i stueetagen. og stuens store badeværelse. Da jeg var ankommet og har været i bad og vasket tøj efter dagens regnvåde vandring. I min overnatning er kun aftalt morgenmad og da jeg spørger til aftensmad, får jeg svar om at der kun kan serveres de samme retter som resten af familien skal have som aftensmad. Det viser sig at være et festmåltid for en sulten pilgrim. Der er dejlig varm te og kage som dessert. Da det simpelthen vælter ned med regn, har jeg ingen lyst at vandre ned i byen og bliver på værelset resten af aftenen og går tidlig i seng. Overnatning, aftensmad og morgenmad alt inkl. 100 GEL.

Skriv et svar