FRANCISKUSLEDEN – DAG 6

Start ByBorghamn til Vadstena
Dato21. september 2021
Vejr+6C – +12C overskyet / regn
Højdemeter op59 m
Højdemeter ned53 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag24 km
Afstand tilbagelagt i alt155 km
Fra Borghamn til Vadstena er omkring 22 km på de gode røde svenske grusveje. Kl. 7.00 vandrede jeg i relativt smukt vejr, men med regnvejr som trussel herom i vejrappen. Den sidste vandre time småregnede det. 
Sidste år vandrede jeg den samme strækning langs Vættern og op til Ørberga Kyrka. Kirken var igen lukket som sidst.
Videre i rask vandring ud til landevejen mellem Ödeshög og Vadstena, hvor man vandre langs landevejen 1 km frem til en kombineret cykel/gangsti de sidste kilometer ind i Vadstena og frem til Klosterkirken, der ligger ned til Vättern for hilse på Birgittas relikvier i kirken. Her kunne jeg se på min GPS, at det blev til 155 km vandring denne gang. 
Vadstena Pilgrimscentrum havde fået ændret åbningstiderne til kun at være åbent onsdag til fredag, hvor der tidlige også var åbent tirsdag. Så jeg gik ud fra der var åbent. 
Man er jo en sølle pilgrim, hvis man ikke kan få udstedt et Birgittacertifikat og det lykkedes, endda så godt, at jeg blev bedt om at evaluere Franciskusledens afmærkning, betydning af åbne/lukkede kirker, overnatningsmuligheder m.v. Så det blev en lang samtale med pilgrimspræsten i Pilgrimscentrum, der venligst udskrev et certifikat. Så tak for det.

Skriv et svar