CAMINO SANABRÉS – SANTIAGO DE COMPOSTELA 1

Start bySantiago til Santiago de Compostela
Dato22. maj 2015
Vejr+22C – sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt383 km
Selvom jeg nu har været i Santiago 5 gange tidligere og kender nu snart hver en krog i den gamle bydel, så er der noget særligt at stå på katedralpladsen og se denne endeløse strøm af pilgrimme komme ind på pladsen og se deres reaktion.
Jeg var også rørstrømsk første gang og brast i tåre - det er stort at vandre i 40 dage og så endelig komme til katedralen.
Nu kan jeg mere på afstand se hvordan nogen er utrolig glade, andre med tårer, nogen humper i stor smerte de sidste meter og andre hopper og danser.
Det er stort at nå sit mål - og det er en stor forløsning af forventninger, som nu får frit løb.
Pilgrimsmessen kl. 12.00 er vel som sædvanlig totalt "udsolgt". Der er stuvende fuldt i katedralen.
Jeg kom tidligt og har fået en siddeplads længst fremme. Jeg sidder ved siden af 2 svenske kvinder i 40érne og får os en sludder om vandring på caminoen. De er der heller ikke for første gang. I dag må vi desværre undvære det svingende røgelseskar, som jo er en imponerende forestilling, som i øvrigt klappes af, når den er færdig. Men det har man jo gjort i århundreder.
Jeg skal jo videre i dag, jeg skal nord på til Ferrol, for at starte på vandringen af Camino Inglés i morgen, så jeg skal med en bus kl. ca. 16.00 fra busstationen i Santiago.
Den ligger ikke så langt væk fra hotellet, så det er bare at vandre til den.
Så det bliver ikke til sightseeing i Santiago i denne omgang, det må vente til om nogle dage når jeg igen er tilbage i Santiago.
Santiago de Compostela har en af Europas flotteste katedralpladser.
Den er omkranset af den lokale parlaments bygning, bispesædet, katedralen og Parador.
Parador er den spanske stats luxushotelkæde, hvor der i historiske bygninger er indrettet 4 og 5 stjernede hoteller, er beliggende på helt særlige naturskønne steder, eller har en helt særlig arkitektur.
På parlamentsbygningen er der på frontfacadens spids en helt særlig figur.
Sankt Jakob som mauerdræber.
Historien er den, at Sankt Jakob skal have vist sig i et slag mellem den kristne konge og den muslimske sultan, hvor Sankt Jakob på en hvid hest dræbte flere tusinde muslimske krigere.
Sankt Jakob er derfor Spaniens skytshelgen.

Skriv et svar