CAMINO FRANCÉS – 2012 – HVILEDAG – SANTIAGO

Start BySantiago de Compostela til Santiago
Dato17. maj 2012
Vejrsmå koldt / tørt
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt722 km
Nu er jeg ikke pilgrimme mere. Nu er jeg almindelig turist med rygsæk. Derfor ikke flere blogs om Caminoen men rejsen fortsætter dog lidt endnu. Jeg har jo stadig 115 km foran mig hvilket er 4 dages vandring til Verdens ende. Manfred startede her til morgen og vil vente i Finesterre til jeg kommer og så gå vi til Muxia, det utimative mål for turen. I dag skal kl. 12 til pilgrimsmesse i Katedralen og nævnes at der ankom 1 dansk pilgrimme fra Somport. Ellers skal jeg i byen og se den og på museum og se bøger og i Katedralen og se den nøjere. I morgen tager jeg igen vandrestaven og går så 22 km første dag som turist. Det bliver lidt mærkeligt ikke at være pilgrim og have den respekt som det giver. Mere om dagen senere.

Pilgrimsmessen i Katedralen i Santiago

En af traditionerne i forbindelse med afslutningen af pilgrimsvandringen er at deltage i den timelange pilgrimsmesse, der holdes hver dag kl. 12. Jeg vil tro der har været omkring 1.000 mennesker til messen i dag. En nonne med en utrolig flot stemme sang liturgien før og mellem bibellæsningerne. Der deltager 4 præster. Oplæsningerne er alen lange og vi rejser og sætter os i en uendelighed. Til slut er der nadver hvor de 4 præster uddeler oblater og giver hver enkel velsignelse. Så der er lang kø som man står i. Under altergangen spiller orglet og nonnen synger en hyldest til Herren igen og igen, der er utrolig smuk. Som afslutning på messen på højtidsdage, som i dag, svingede det store røgelseskar gennem kirkerummet. Det er en fantastik oplevelse at se dette meget store røgelseskar svinge helt op til loftet i Katedralen. Dette nummer udføres af 4 andre præster og er imponerende. Det er umuligt at fotografere. Der findes dels på Youtub og dels på Bertelsen på Caminoen, videoer med nummeret. Men imponerende er det. Menigheden klapper efter nummeret. Det er et stort cirkus med alvoren indlagt. Bagefter er der almindeligt opbrud. Under messen kommer og går folk og pilgrimme. Det er en enorm oplevelse med katalocismens mange facetter og aspekter. Men for den troende spaniere er det en del af dagligdagen.

Skriv et svar