CHEMIN DE SAINT JACQUES I DAG 10

Start byDecazeville til Figeac
Dato21. april 2018
Vejr+30C – +35C sol / sol
Højdemeter op354 m
Højdemeter ned388 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag27 km
Afstand tilbagelagt i alt268 km
Efter at have ryddet op efter mit morgenmåltid og lukket efter mig og smidt nøglen i postkassen, kunne jeg vandre ud et et dejligt vejr omkring kl. 7.30. Vejen ud af byen var igen en lang vandring - det er en utrolig lang by. Jeg besluttede at vandre ad landevejen mod Figeac. Det var måske ikke den bedste løsning, for hele 2 gange måtte jeg have Google Maps til at finde en anden vej, fordi den ville have mig ud på en lettere befærdet landevej. Til slut fandt jeg en egnet løsning, men det var nu ikke lige det jeg havde regnet med. det betød at jeg sidst på dagen skulle vandre op ad en over 300 m høj bakkekam for at komme op på åsen i + 35C varme. Når jeg tænker efter, så var det en af de meget hårde vandringer op, da der ikke var nogen skygge og jeg havde ikke lige regnet en sådan rute på dagen. Ved  en lade til en mindre gård fandt jeg skygge så jeg kunne sætte mig ned og få noget at spise og drikke. Der var en fantastisk udsigt over landskabet og ned til Figeac. Vandringen ned til byen var faktisk lige så anstrengende ned som op, dog var det på en rimelig god markvej og senere lille asfaltere lokal vej gennem de små bebyggelser ind i Figeac. Det var blevet uhyggeligt varmt og sidste del af vandringen var langs floden, hvor det gode vejr gjorde, at der var mange mennesker der solede sig på skrænten ned til floden og som også gik vandet et sted, hvor der var udlagt noget der ligne en strand.
Figeac er en pæn stor by omkring 10.000 indbyggere, der ligger ud til floden Le Cele. En charmerende bykerne med gamle spændende bygninger og en lille handelsgade med butikker og restauranter o. lign.
Jeg havde booket overnatning på et - viste sig - rigtig pænt mindre hotel tæt på bykernen og den lokale kirke. Så efter at havde tjekket ind og taget det obligatoriske bad og vaske tøj efter en svedig vandredag, så kunne jeg frisk gå en tur ud i byen og se den. Jeg besøgte den lokale kirke, hvor indgangen er under tårnet. Kirken er i min smag lidt underlig udsmykket med et form for slør over alteret belyst i en blålig farve. 
en rundtur i bykerne giver en oplevelse at komme tilbage i tiden da de fleste bygninger er opført i tiden mellem 16. og 17. århundrede og giver en dejlig stemning her i skumringen og det gode vejr.
Hotellet - Hotel Le Quatorze - jeg bookede overnatningen på lå ud til en stort torv og havde en skøn lille have. For overnatning og morgenmad betalte jeg €74.

Skriv et svar