LONDON TO WALSINGHAM – DAG 3

Start ByWaltham Abbey – Ware
Dato09. september 2023
Vejr+20 C – +35 C sol / diset
Højdemeter op141 m
Højdemeter ned75 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag26 km
Afstand tilbagelagt i alt69 km

Det var vist den varmeste lørdag i mange år jeg har vandret på. Mere end +35C og sol. På mit ydmyge værelse i en 400 år gammel Inn – Rifle Voluteer i Ware – er det stadig over +30C her ved solnedgang. De 22 km ud af de 26 km har været langs vandveje. Når jeg skriver vandveje, er det fordi jeg har vandre imellem dem, uden hele tiden at vide hvilken jeg vandrede langs. Først langs Bowyers Water fra Waltham Cross så langs River Lea Navigation, så langs New River, så langs River Lea, så tilbage til River Lea Navigation for at slutte af langs New River. Lea Navigation og New River er aqueduects for at lede vand fra kilder i Hertfordshire ned til London og byerne langs med. New River blev anlagt i begyndelsen af 1600 tallet. Stierne er i god stand hele vejen og i dag blev vandvejene flittigt benyttet til at svømme i, stå på padleboard og små langsomtgående motorbåde og flyttedag for nogle af husbådene. Først vandrede jeg til Eleanors Cross i Waltham Cross. Elinors Cross står midt på byens ikke særlige charmerende torv. Korset er et af tolv som Kong Edward I lod opfører i slutningen af 1200 tallet til minde om sin dronning Eleanor. Lige i udkanten af byen vandres forbi den den lokale kirke – Christ Curch, hvor de søde ældre damer, som er kirkevæger lukkede mig ind, så jeg kan se kirken indvendig. Herfra som nævnt langs vandveje frem til Saint Augustine Church I Boxbourne, som ikke var åben. Videre til Rye House Gatehouse, der er det eneste, som er tilbage af et befæstet fort fra 1500 tallet. Lidt senere blev der et besøg i en lille sognekirke godt skjult af store træer – St. John the Baptist i Geart Amwell, hvor jeg blev trakteret på koldt vand og småkager af kirkeværgerne og havde med dem en lang snak, der førte til et stempel i pilgrimspasset. Efter disse mange lange besøg, nåede jeg til dagens slutmål Ware. Her besøgte jeg St. Marys Church, der er byens kirke, hvor jeg igen blev budt på koldt vand og en lang snak med det ældre ægtepar, der er kirkeværger. Og her blev stemplet igen fundet frem og sat I pilgrimspasset. Sidste besøg ,er det nu ikke eksisterende Ware Priory, der nu er Konferencecenter m.v. Således godt udaset, kom jeg frem til mit overnatningssted en flere hundrede år gammel Inn med nogle få små værelser. For overnatning i Rifle Voluteer Inn betalte jeg 60 £. Morgenmad var ikke inkluderet.

Skriv et svar