CAMINO PORTUGUÉS – DAG 10

Start byMealhada til Agueda
Dato22. september 2016
Vejr+18C – +22C overskyet
Højdemeter op110 m
Højdemeter ned100 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt322 km
Hvad dagens vandring ikke bringer af særlige interessante ting på vandringen, så bringer dagens afslutning dog på en rigtig god oplevelse - trodsalt.
Der er ikke mange højdemeter i dagens vandring. Der er kun et par mindre bakker som der skal vandres over. I øvrigt er det et lidt kedeligt landskab med lidt lunde og skov hist og her, lidt industriområder med et par større fabrikker og vandring igennem et helt nyt uddannelsesområde, med skole, sportshal, fodboldbaner m.v.. Nærmest et sportscollege.
Uden at have aftalt noget fra i går vandre mine 4 medpilgrimme også ud og hen over formiddagen og eftermiddagen møder jeg dem on and off. Andrea møder jeg på et tidspunkt, hvor jeg er i tvivl om hvilken retning vi skal vandre, om det er ind i byen eller uden om byen.
Ved fælles hjælp og forståelse bliver det gen nem byen, hvilket også er det rigtige valg. Anadia er en lille by beliggende på en "knold".
Vi slår følge sammen og får en hyggelig snak om vore oplevelser indtil nu på caminoen.
Senere møder vi den bracilianske familie, som tager sig et fortjent hvil, da de har et par ældre familiemedlemmer, som ikke er så godt til bens med i gruppen.
Når man er med i en "pilgrimsfamilie" er det jo ikke sådan at mand vandre op og ned af hindanden hele dagen. Det er sådan lidt on & off. Man mødes om morgenen snakker lidt sammen og vandre så på et tidspunkt hver for sig i eget tempo og senere mødes man på en cafe i en by eller man mødes sidst på dagen ved den naturlige overnatningsby.
Idag blev det sådan at min "familie" alle som jeg valgte at overnatte i Auega, fordi længden mellem Mealhada og Augueda er den tilpas dagslængde og Agueda er en naturlig by at overnatte i.
Andrea spurgte indtil hvor jeg havde tænkt mig at overnatte og nævnte at jeg havde booket et hotel midt i byen til en rimelig pris.
Da vi ankom til adressen var vi alle samlet og jeg sagde at her skulle jeg overnatte og spurgte interesseret til hvad det kostede, da vi stod uden for en helt nyrenoveret bygning med en nyindrettet bar i stueetagen.
Da jeg fortalte at jeg havde givet 30 € for overnatningen, blev de øvrige enige om, at her ville de også overnatte ved at dele værelser. Og sådan gjort, der var ledige værelser til alle.
Samtidig blev vi enige om, at spise aftensmad sammen på en restaurant ikke så langt derfra.
Vi kom alle på det aftalte tidspunkt og fik valgt vores aftensmad, vin/øl m.v..
Det blev en rigtig hyggelig aften med en masse snak på kryds og tværs og om alt muligt.
Har man ikke tidligere været på camino undres man måske, men prøv det selv.
Verden er faktisk beboet af en masse, interessante, søde og hyggelige mennesker.

Agueda
 
Agueda er grundlagt i middelalderen som en by hvor pilgrimme kunne overnatte efter at have passeret Rio Agueda, der nu om dage løber gennem byen.
Som det ses af billederne, er byen ikke helt almindelig, den huser flere festivaler og er åbenbart ikke bange for at give en anderledes kunstnerisk udtryk i gadebilledet.
Bylivet føles levende.

Hotel XPT a Geréncia

Hotellet er ved besøget splinter nyt og lige åbnet.
Det ligger i en gågade parallel til hoved gågaden i byen.
Hotellet har 8 værelser af meget høj kvalitet med alle moderne bekvemmeligheder og i mit tilfælde også egen terrasse.
I baren tilknyttet er der en god morgenmadsbuffet.
35 € for opholdet og morgenmad

Skriv et svar