CAMINO DEL NORTE – DAG 11

Start BySantander til Santilla del Mar
Dato27. august 2013
Vejr+25C sol / let brise
Højdemeter op180 m
Højdemeter ned100 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag34 km
Afstand tilbagelagt i alt308 km
Det er nu en uge siden jeg opdaterede hjemmesiden. Herud er det lidt svært at finde en internetadgang og oftest er de placeret i forretninger med pengeoverførelser eller postbokse som har et par maskiner som sidevirksomhed. Så i dag er det fra Gijon (Udtales - hihon)
Dagens vandring var lidt dramatisk forstået på den måde, at for at komme over en flod blev vi uofficielt nødt til at benytte en jernbanebro at gå over. D. v. s alle benytter broen også de lokale. Det er en lokalbane og der kører tog hver 15 min. og det tager ca. 10 min at gå strækningen.
Vejret er der jo ikke meget at klage på - dejlig solskin og varmt - men det skal man  jo bare være glad for.
Dagens mål er en lille meget usædvanlig by på caminoen Santillana del Mar, der ligger som en lille fortidslomme i en dal ikke så langt fra vandet. Når jeg skriver fortidslomme, skal det forstås således at alle huse, kirken, rådhuset i byen er renoveret og gader og stræder er med gammel belægning. Forstil Jer at blive hensat 500 år tilbage i tiden.
Byen er overrent af turister og der er barer, restauranter og butikker med delikatesser i næsten hver eneste bygning. Mange hoteller og Casa Ruals. Byen lever af turisterne.
Så dagens udfordring var at finde en overnatning, da alberguet var fyldt op da jeg ankom. Men i løbet af 2 min havde jeg et dejligt værelse i centrum af byen i et gammelt meget velholdt herskabshus fra forrige århundrede. Den mindste badekabine jeg nogensinde af set og brugt. Jeg kunne ikke få armene og hænderne op og vaske hovedet eller bukke mig. Så jeg måtte lukke for vandet og åbne dørene for at sæbe mig ind. Men et skønt værelse og en god nats søvn.
På caminoen møder du jo andre pilgrimme. I dag var det en ung rumæner, der har været i Spanien i 6 år som tjener og nu havde 2 uger fri. Et tysk ægtepar omkring de 50 er også nogen jeg møder med dages mellemrum og får en sludder med hver gang vi mødes.
Ellers er vandringen i ensomhed, ikke at man er ensom, men der er langt mellem at man møder nogen, der kan gå timer især når vandringen er gennem skove og ud over bakkerne på vejene. Men det passer mig udmærket.
Nogen vil spørge hvad med sikkerhed? Og er du ikke bange for store hunde - for de er store hernede - dyr og møde andre mennesker?
Overhovedet ikke - de store hunde er vagthunde og holder sig til deres beskæftigelse at gø. Andre dyr er firben, fugle m.v. Og når du møder andre mennesker er der altid et Holla (olla) Buenas dias (Goddag).

Skriv et svar