CHEMIN DE SAINT JACQUES II DAG 4

Start byBardigues til Lectoure
Dato9. september 2018
Vejr+25C – +30C regn / overskyet
Højdemeter op300 m
Højdemeter ned180 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag30 km
Afstand tilbagelagt i alt111 km
Så blev det regnvejr igen - ikke meget . men gentagne gange - så det var på og af med regn jakken flere gange og i varme var det lidt irrite rende. I dag var det igen en kombination af asfalt veje, grusveje, stier og markveje. Onduleret terræn med vandring imellem marker, vinarealer, skov bryn m.v. En god blanding, som gjorde vandringen interessant med mulighed for at se noget. en del af vandringen var langs agerland med solsikker, som var ved at være overmodne. En dejlig afbrydelse er de små boder som lokale har sat op ved pilgrimsruten med kaffe/the og ofte hjemme bagt kage. 1-2€ har man altid i pungen, som betaling for det man har taget.
Ruten er godt afmærket ikke kun i dag. Igennem landskabet går dagens vandring med udsigter til kirker, borge og endog til et kraftværk med kæletårne. Det giver afbrydelse i den ensformighed som der godt kan komme i dagens vandring, Nu har jeg gået igennem vinmarker, æbleplantager, pærelunde og nu er det solsikkemarker. Mange solsikkemarker.
I Det er sjovt, at se at blomsterhovederne vender den samme vej.
På vejen var der ved et lille vejkryds et primitivt skilt, der viser hvor mange kilometer der er fra Le Puy og til Santiagi de Compostella. Og den står hver der er 999 km til Santiago. Katedralen i Lectoure har et specielt tårn, som kan ses på lang afstand. Selve katedralen er ikke særlig speciel, nærmest meget øde. 
Lecture er en katedralby med ca. 3.500 indbyggere med en lang hovedgade med triste butikker og nogle cafeer og restauranter. Middelalder katedra len har et noget mærkeligt tårn, som givet har været vagttårn engang i tiderne. Efter 30 km er det rart at komme til overnatningsstedet, som er et B&B, der i hovedgaden alene udgør indgangsdøren. Værtinden er i 40'erne og taler godt engelsk og er interesseret i hvad jeg er for en. Jeg har fået anvist et stort soveværelse og et stort køkken/alrum og et pænt badeværelse. Jeg går ud for at spise på en restaurant, som ligger gennem en port i gaden og ind i en gård. Det er udmærket aftensmad. For overnatning og morgenmad betalte jeg: 80€ A2 PAS B&B.

Skriv et svar