CAMINO PORTUGUÉS – DAG 1

Start byLissabon til Alpiate
Dato13. september 2016
Vejr+21C – +25C sol / let vind
Højdemeter op50 m
Højdemeter ned50 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt34 km
Efter morgenmad på hotellet startede jeg min vandring gennem den morgenstille indkøbs gade mod nord. Nåede op til Katedralen, hvor den lige var blevet åbnet for besøgende. Naturligvis besøgte jeg katedralen og fik som en sædvanlig handling også et stempel i mit pilgrimspas. Så er udgangspunktet for vandringen dokumenteret.
Vandringen de første timer er nord på langs Rio Tejo, som ud for Lissabon nærmeste ligner en fjord. Den er meget bred.
Vandringen foregår langs bredden og man vandre ud gennem et moderne afsnit af Lissabon, hvor Lissabon var vært for verdens udstillingen Expo i 1998.
Senere vandres der på udlagte gangbroer af træ, som fører en ud i et marsklignende område. Stadig med floden til højre.
På et tidspunkt efter Torre Casco da Gama vandres lidt væk fra floden og op langs et bredt vandløb - Rio Trancão, hvor der vanderes ca. 3 km på diget, inden der vandres videre på lokal vej.
Dagens vandring skulle have været til Azambuja, men da jeg kom til Alpriate besluttede jeg mig for at overnatte i det lokale herberg.
Det var fint vandrevejr. Vandringen gled også godt, som nævnt overvejende ud gennem bymæssig bebyggelse og en del på asfaltveje.
Katedralen er lidt anderledes i Lissabon. Sé de Lisboa, Santa Maria Maior.
Efter den første konge af Portugal, Alfonso Henriques, med britisk hjælp, fik drevet maurerne ud af Lissabon i 1147 begyndte han et ambitiøst byggeprojekt. Noget af det første var Lissabon Katedralen, som den er blevet kendt som.
Som de fleste projekter fra middelalderen fortsatte dette i næsten 300 år. Resultatet er, at bygningen har mange forskellige stilarter, efterhånden som forandringer blev foretaget under bygningen.
Verdensudstillingen Expo '98
Det gav byen en mulighed for at restaurere den østlige bydel langs floden. Et område der tidligere lå hen som industrizone. Bydelen blev genskabt fra bunden, og resultat viste Portugal som et moderne, fremadskuende land.
Estação do Oriente indgangen til Expo '98
De fleste besøgende ankommer til Parque das Nacoes via metrostationen Estação do Oriente. Stationen er designet af den spanske arkitekt Santiago Calatrava og er en af de mest iøjnefaldende bygninger i hele parken. Bygningen kombinerer glas en stål på en storslået måde, så stationen fremstår nærmest katedralsk.
Hyldest til Vasco da Gama i Parque das Nacoes.
Hele Expo-området indeholder hele fire strukturer og et shoppingscenter i Vasco da Gamas navn.
Vasco da Gama-tårnet er nok den vigtigste af disse, og det er i øvrigt den højeste bygning i hele Lissabon. Udsigten er fænomenal, og der ligger en restaurant nær toppen af tårnet. To mindre tårne hedder São Gabriel og São Rafael - opkaldt efter den store udforsker og søfarers skibe. Tårnene huser lejligheder og kontorer.
En af verdens længste broer
Strengt taget er Vasco da Gama-broen ikke en del af Expo-parken, men de blev bygget på samme tid, og broen understreger parkens moderne præg. Broen på 13 kilometer er blandt de længste i verden og et imponerende syn.

Alpriate

er en lille landsby, der ligger ca. 20 km nordøst for Lissabon.
Byen består af en samling huse, et par cafeer og el albergue.
De ene, større café, er beliggende lidt før selve bymidten.

Albergue Peregrinos Alpriate

Lille nyere albergue med 10 sengepladser, bad og separat toilet
Alberguet er få år gammel, pænt holdt og indrettet med køkken, opholdsstue.
Meget venlig hospitalera, der taler engelsk.
8 € for overnatning

Skriv et svar