THE JESUS TRAIL – REJSEDAG I

Start byTel Aviv til Nazareth
Dato24. november 2016
Vejr+20C sol /let blæst
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt0 km
Det var jo lidt spændende hvordan første dags morgenmad ville være. I en overdækket terrasse var der høflig selvbetjening. Al indpakning var på hebraisk, så kun brød og varmt vand var til at identificere. Men morgenmad blev det til.
Jeg tog GoogleMaps i brug til at finde vejen til  busstationen og fandt ud af, at jeg havde rigelig tid til en afstikker ned til Middelhavet og en vandring på promenaden, hvor eksklusive lejlighedsbyggerier stod i kø for at blive færdigbygget. 30 mio. DKK lejligheder med udsigt over Middelhavet.
For at blive lidt klog på hvad det koster at køre i taxa prægede jeg en taxa for at blive kørt til busstationen.
Prisen fik jeg forhandlet til det halve 20 NIC.
Busstationen er i 7 etager og indeholder et hav af bazarbutikker og restauranter, når du er kommet ind gennem en af de 2 smalle døre med bagagekontrol og vagtpersonale.
En Mellemøstlig markedsplads med et hav at trapper, afsatser og perroner. Al skiltning på hebraisk og arabisk og så piktogrammer. Så det sidste blev brugt.
Fandt vej hjælp af udelukkelsesmetoden, den rigtige perron med direkte bus til Nazareth. Kontant betaling hos chaufføren inden afgang. Rygsæk i bagagerummet og selvvalgt plads blandt adskillige soldater af begge køn med deres våben og bajonet ved hoften. Lidt usædvanlige forhold men trygt.
Ca. 2 timers busrejse fra Tel Aviv til Nazareth på motorveje og brede landeveje i ganske høj kvalitet.
Der er ca. 150 km fra Tel Aviv til Nazareth gennem et bakket landskab, der godt nok virker tørt.
Der er ingen busstation i Nazareth, så det er om at have på fornemmelsen hvor man skal stå af og det blev lidt længere ude end godt var. Taxa tilbage til centrum, hvor jeg skal overnatte på et centralt beliggende hotel. Igen tingen om prisen for at blive kørt. Igen halv betaling af oplægget.
Nazareth har ca. 350.000 indbyggere, hvor 2/3 er arabere, resten jøder og nogle få tusinde kristne.
Nazareth er en pulserende storby med stor historie Nazareth er efter den kristne tradition stedet for Marias bebudelse om, at hun skulle føde Jesus. Derfor er det opført en ganske imponerende kirke, der huser den grotte, hvor Maria modtog bebudelsen. Kirken er opført i 1969 og kuplen danner symbolikken ved at skulle danne en hvid lilje, symbol for Maria.
Nazareths gamle bydel er fascinerende - en labyrint af gyder og stræder og pladser. Et marked med grønt sager, frugt, huskeråd og andre dagligvarer og brugsvarer. Mange mennesker, støj og farver. Og når det bliver mørkt, er der øde og beboerne tager over.
Nazareths ny bydel er en moderne voksende by, med shoppingscenter, moderne butikker, et varierende udbud af cafeer, restauranter og konditori. Mange mennesker på gaden morgen, middag og aften.
Ud over Bebudelseskirken, er der en række andre seværdigheder Josefs Kirke, der er bygget over stedet, hvor Josef havde sit værksted og nær Bebudelseskirken. Den Græskortodokse Kirke er bygget over den kilde, hvor Marie efter den ortodokse kirkes tradition fik bebudelsen.
Den Hvide Moske, der er beliggende i den gamle bydel, er bestemt et besøg værd.
Erindre, at Nazareth ligger på en høj i kote 300 til kote 500 m, hvorfor der er store højdeforskelle i byen.
Vejret har dagen igennem været som en dansk sommerdag med 20C, sol og let blæst.
Min overnatning sker på Casa de Maria, et mindre og pænt provinshotel med vel 30 værelser beliggende ud til indfaldsvejen til Nazareth. Ca. 1,5 km fra Bebudelseskirken og den gamle bydel. Pris for overnatning og morgenmad 75$.
Aftensmaden var et kapitel for sig selv. Skt. Peters fisk, et salatbord som jeg aldrig har set og israelisk hvid vin. Pris 30$.
Mere end prisen værd.
Hotellet er ejet af en gammel jødisk familie. Utrolig venlig vært.

Skriv et svar