DEN DANSKE PILGRINMSRUTE – 2022 – DAG 18

Start ByMaribo til Rødby
Dato13. august 2022
Vejr+32 C – +35 C sol/sol/sol
Højdemeter op21 m
Højdemeter ned30 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag16 km
Afstand tilbagelagt i alt347 km

Fra Maribo vandres mod sydvest igennem Maribo Søernes Naturområde på en natursti langs Søndersø. Søerne ved Maribo har en overflade på næsten 900 ha Efter 4 km vandres ind på et gammel jernbane tracé, hvor sporet er udskiftet med grus, så der også kan cykles. Tracét vandres der så på helt til Rødby/Rødbyhavn. Det er både godt og ondt. Udmærket underlag at vandre på og endda med skygge fra de høje træer i kanterne af vandrestier. Det onde er, at man kan ikke se ud på markerne og naturen i øvrigt. Og det er med til at holde på varmen. Første stop er Holeby efter yderligere 6 km. Næste stop er Rødby efter endnu 5 km. Jeg vandrede ind i Rødby i håbet om, at jeg kunne besøge kirken, som den sidste på min vandring. Og ja, kirken var åben, fordi gæsterne til dagens barnedåb var ved at forlade kirken. På min vej ud af kirken, henvendte kirkens kirkesanger sig til mig for at høre, hvorfor jeg var i Rødby. Vi fik en snak om pilgrimsvandring og da talen faldt på, at jeg skulle have en bus retur til Maribo inviterede hun mig til at køre med til Maribo. Det sagde jeg ikke nej til. Det var utrolig venligt af hende at give mig et lift til Maribo Station. Den slags situationer sker jo ind imellem, hvor der er en hjælpsom person – en “camino engel”. I forvirringen fik jeg ikke taget et billede af Rødby Kirke ude fra. Fra Maribo gik det så helt galt med den offentlige transport. Toget fra Nykøbing Falster til København var forsinket og da jeg skulle skifte til bus i Ringsted blev det endnu værre. Bussen til Holbæk var kørt. Toget videre mod København skulle vente med på at blive koblet sammen med en togstamme fra Fyn i Ringsted. Det blev så yderligere 40 min. forsinket -og så kørte til ikke til Roskilde, som jeg troede og forventede, men over Køge direkte til København. På Københavns Hovedbanegård måtte jeg så skifte til toget til Holbæk. Jøsses dog en rejse. Klassisk DSB. Nu er det lykkedes at komme til retur Holbæk. Det var utrolig varmt at vandre i dag – luften stod nærmest stille og var over +35C med sol fra en skyfri himmel.

Skriv et svar