BIRGITTALEDEN – DAG 6

Start byMotala til Vadstena
Dato23. juli 2021
Vejr+28C sol / sol
Højdemeter op77 m
Højdemeter ned89 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt148 km
Kl. 7.00 startede jeg med at vandre ud gennem Motala med retning Vadstena. det var muligt at spisemorgenmad fra kl. 6.30. Dejligt. 
Knap 22 km på små lokale - godt nok overvejende asfaltvej. Da jeg jo startede ud tidligt var jeg spændt på om de små lokale kirker var åbne så tidligt. Den første Västra Stenby Kyrka var det. Og den næste Hagebyhöga Kyrka var det også. Begge oprindelige middelalder kirker. Ved V. Stenby Kyrka stod en runesten fra det 800 århundrede. 
6 km til næste kirke Hagebyhöga Kyrka på lokal vej. Som bynavnet henleder til, så ligger byen og kirke højt i terrænet. Når man står i indgangsdøren til Hagebyhöga Kyrka og vender sig om, kan man se Vadstena Klosterkyrka med det tynde høje spir med Vättern som baggrund. Den ligger 6 km borte.
Da jeg 1 1/2 time senere og lidt over middag vandrede ind i klosterkirken i Vadstena, var der middagsmesse og kirken var fyldt med kirkegængere. Jeg deltager gerne i en messe og nadveren. Og også denne gang. 
Årsagen til den fyldte kirke fandt jeg senere ud af var, at det var Hellige Birgittas fødselsdag (dødsdag 23. juli 1373 i Rom) og derfor var der mange kirkegængere og birgittasøstre i kirken og de forretterne præster var i festornat.
Efter messen gik jeg til Pilgrimscentrum (kontoret), der ligger tæt på klosterkirken og fik udstedt et Birgittacertifikat på at jeg havde vandret fra, Söderköping til Vadstena. Et smukt bevis synes jeg, der har udsmykning efter en af Birgittasøstrenes udarbejdelse.
Det blev til i alt 148 vandrede kilometer på 6 vandredage i fantastisk vejr gennem noget af Østsveriges smukkeste natur og som bonus mange kilometer langs Gøtakanalen.
Nu rejser jeg tilbage til Söderköping for at hente min bil og på søndag køre tilbage til Holbæk.
Første tager jeg bussen fra Vadstena ved Hovtullen til Motala Station, det tager omkring 30 minutter til stationen. Herfra tager jeg tog til Norrköping. Togrejsen tager omkring 1½ time.
Jeg overnatter i Norrköping på Elite Grand Hotel Norrköping og betalte for overnatning inkl. morgenmad SEK 990.

Skriv et svar