CAMINO DE MADRID – DAG 5

Start ByValsain til Segovia
Dato4. maj 2021
Vejr+18C sol
Højdemeter op68 m
Højdemeter ned243 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag19 km
Afstand tilbagelagt i alt133 km
Jeg havde ingen grund til at få tidlig morgenmad, da det ville blive en kort vandredag. Jeg fik serveret morgenmad på værelset.
Det er skønt med en kort vandringsdag oven på de foregående lange dage. Dejligt at kunne slappe af i benene. Dejligt til at kunne få tid til at pleje sig selv og få vasket og tørret tøj. Så er man restitueret og frisk til de næste dage.
At jeg så også blev opgraderet fra et hotelværelse til en helt ny bylejlighed midt i det gamle centrum i Segovia er jo pragtfuldt.
Dagens vandring fra Valsain over San Ildefonso er for at se Palacio Real de Granja de San Ildefonso. Jeg kom for tidligt til at kunne se parken og slottet fra parksiden. Det skulle være utrolig flot at se slotte fra denne side.
Der er ikke langt Ildefonso til Segovia.  Segovia er kendt for den romerske og velbevarede akvædukt og den fantastisk flotte katedral.
For at komme op til den gamle bydel skal man under akvædukten der tårner sig 15-20 meter op.
Segovia katedral, der er indviet til Jomfru Maria er en gotisk katedral opført i 1500 tallet. Mørk indvendig, som gotiske katedraler er, men med en imponerende indre højde og kolossalt kirkerum og med overvældende udsmykkede sidekapeller.
For at afslutte dagens afslapningen tillod jeg at spise en lækket måltid på en af Plaza Mayors bedste restauranter. Det syntes jeg godt jeg havde fortjent.
Vejret var fantastisk - sol fra en skyfri himmel og +18C en kontrast til vejret i går. 
Som nævnt havde jeg booket overnatning på et hotel - Hotel Infanta Isabel - ud til Plaza Mayor, men åbenbart på grund af ombygning blev jeg tilbudt at overnatte i en moderne lejlighed med køkken. Faktisk en god opgradering.
For overnatning og morgenmad betalte jeg €65.

Skriv et svar