CAMINO DEL NORTE – DAG 26

Start ByGotán til Vilalba
Dato12. september 2013
Vejr+13C – +15C sol
Højdemeter op215 m
Højdemeter ned300 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt737 km
Jeg er faktisk blevet træt af at vandre. På en måde er jeg gået istå. Jeg synes jeg har ondt alle vegne i kroppen og så har jeg også fået ondt af mig selv. Jeg synes jeg har begivet mig ud på en vandring som jeg troede var anderledes.
Jeg troede Camino del Norte også havde lidt af den  samme ånd som er på den Camino Frances. Det er der ikke. caminoen er mere en vandrevej end en pilgrimsvej. Og det har nok skuffet mig lidt.
Der er meget flot natur og især Asturien har gjort et kæmpe indtryk på mig. Men der er ikke så mange kulturminder på denne camino som på Camino Frances. Og det skuffer mig. Vel der er kirker, katedraler, broer, tårne m.v.. Men ikke på samme måde.
Så derfor har jeg besluttet at jeg skal gøre noget godt for mig selv.
Jeg har  bestilt overnatning på et Parador i Vilalba. Den sidste større by inden Santiago.  Jeg har også bestemt jeg vil have en liggedag for at få humøret til at vandre igen.
Så derfor har jeg 2 nætter i Paradoret. Se nedenfor om hvad et Parador er.
Der er ingen udfordring idag og dog! Der er en strækning paa 17 km gennem højsletten på fladt terræn på markveje og stier gennem mindre bevoksninger og langs marker, hvor der ikke er nogen bebyggelser. Det er altså langt. og de sidste ca. 4 km er også på markveje og mindre biveje. Så der kan ikke klages over belægningen og kvaliteten idag.
Oplevelsen var at møde familien Østrig ved en frokost på en rasteplads ved en middelalderbro og blive budt på brød, skinke og ost. Jeg have tomat, tun og brød. Så vi fik en fantastisk frokost i det grønne, mens andre pilgrimme så misundelig til når de vandre forbi.
Caminoen tager caminoen giver. I dag gav den en dejlig oplevelse at sidde sammen med søde mennesker og for engangs skyld tale tysk. Så fik jeg mit gamle skoletysk brugt. Og fik ros.
Som nævnt tænkte jeg til at forkæle mig selv, så jeg har 2 overnatninger på Paradoret i Vilalba.
Et Parador er et luksushotel, som den Spanske stat har etableret i fredede og historiske bygninger rundt om i landet. For at bevarer og bruge bygningerne så de ikke forgår.
Der er luksus og overnatningerne er ikke billige. Værelset jeg har er på 30 kvm med gamle antikviteter i skabene og på gangene. Badeværelset er vel på 10 m2 og intet er der sparet på. 2 kvm store badehåndklæder. Tjenere i sorte uniformer og opholdsrum med store sofaer. Et overdådigt morgenbord.
Omgivelserne er her et gammelt vagttårn, der er bygget om med værelser og herskabsboligen ligeledes med værelser og spisestue m.v. Meget flot og smagfuldt indrettet.
Og dyrt?? Alt er jo relativt.
Men 70€ for luksus med morgenmad pr. nat. Bedøm selv??

Skriv et svar