CAMINO FRANCÉS – 2012 – HVILEDAG – PONFERRADA

Start ByPonferrada til Ponferrada
Dato9. maj 2012
Vejrsol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt503 km
Dagen i dag var bare ren afslapning. En tur i byen efter fornødenheder og for at sende yderlige 1 kg unødige ting hjem, ting jeg ikke har brugt i en måned. Det er nu vigtigere med at have vand med dels fordi temperaturen nu når op på 28 grader de næste dage og dels fordi der er langt mellem drikkevand. Men desværre kommer der også regn - kun lidt sidst på dagene. Som omtalt i særlig blog var jeg på Tempelridderborgen for at se den og det fabelagtige museum med middelalder bøger. Her i Ponferrada er klimaet helt anderledes. Her er nærmest sommer og alle træer og blomster er sprunget ud. Så nu er humøret kommet tilbage og jeg er klar til de næste dages Caminovandring.

Storke på caminoen

Som I måske har lagt mærke til er der næsten på hver kirketårn en storkerede eller flere. Det har været et gennemgående træk på vandringen. Naturligvis var vi til at begynde med interesseret I storkene end hen af vejen. Men på de ca. 3 uger der nu et gået, er der kommet liv i rederne. Nu ser vi også storkeunger i rederne. Forældrene har travlt med at finde føde og har det godt på alle de udyrkede arealer som er omkring byerne. Her set vi tit mange storke ude at furagere. Storken er en relativ stor fugl, når den står 10 m fra dig på marken. Og de holder også en værre koncert ved at klapre med næbet. Især inde i byen kan du høre det. Spanierne er stolte af deres storke og passer godt på dem.

Katedralen i Astorga

Katedralen i Astorga er vel på størrelse med Roskilde Domkirke. Det er søndag og katedralen er lukket??? Så en indvendig beskrivelse må vente. Katedralen ligger uden kirkeplads og er derfor svær at fotografere i sin helhed. Desværre måtte jeg starte tidligere end der lukkes op i katedralen. Så den fik jeg ikke set indvendig og kan således heller ikke give en beskrivelse eller vise billeder.

Skriv et svar